PEDOFILU IZ SUBOTICE ODREĐEN PRITVOR: Siromašnu devojčicu sa posebnim potrebama sačekivao blizu škole i odvodio sa sobom
Foto: Profimedia

napasnik iza rešetaka

PEDOFILU IZ SUBOTICE ODREĐEN PRITVOR: Siromašnu devojčicu sa posebnim potrebama sačekivao blizu škole i odvodio sa sobom

Crna Hronika -

Uhapšenom M.R. (50) iz Subotice, koji je osumnjičen za obljubu maloletne devojčice sa posebnim potrebama, određen je jednomesečni pritvor, nakon hapšenja i zadržavanja od 48 sati u policiji, saznaje Kurir iz izvora bliskih sudu.

Nakon određivanja pritvora, u javnosti se pročulo da osumnjičeni nije nasumce odabrao žrtvu, putem interneta i poruka, nego je nesrećnu devojčicu sačekivao blizu škole sa posebnim potrebama, koju je pohađala.

Takođe se nezvanično tvrdi, da osumnjičeni pedofil živi u blizini porodične kuće žrtve, pretpostavlja se da su malo dalje komšije.

Majka četrnaestogodišnjakinje je navodno dovodila devojčicu do škole, jer ona nije bila u stanju da samostalno i sigurno dođe sama. Nedaleko od škole je osumnjičeni sačekivao devojčicu, tako da je ona u više navrata tokom oktobra, vreme provodila sa osumnjičenim, a ne u školi.

Porodica je, kako se tvrdi, veoma siromašna i devojčica ima petoro braće i sestara, a više njih iz porodice su, kako saznajemo od roditelja dece te škole, osobe sa posebnim potrebama. Žive na periferiji Subotice u veoma teškim materijalnim uslovima.

Kada je majka pre nekoliko dana prijavila nestanak 14.godišnje kćerke, saznala je da devojčica ode iz škole, nakon što je dovede do zgrade.

"Pretpostavljamo da je osumnjičeni bio negde u blizini, dok se majka ne udalji od škole. Šta je moglo da prelomi kod devojčice da se ne požali nikom, da li problem vezan za posebne potrebe ili krajnja beda i siromaštvo, teško je reći, ali je sigurno ipak da je roditelj vodio nekakvu brigu i nadzor nad detetom, što potvđuje majčina prijava o nestanku deteta", kaže nam osoba koja iskazuje empatiju prema toj nesrećnoj porodici.

Nema nikakvih saznanja o profilu pedesetogodišnjaka, osumnjičenog za obljubu maloletnog deteta, da li je već bio u sukobu sa zakonom, pre hapšenja, kada je odlučio da tokom čitavog meseca sačekuje devojčicu sa posebnim potrebama, ispred njene škole. Osumnjičenom je određen pritvor, a istraga je u toku.

(Kurir.rs/N.H.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track