Najnovije vesti

TRI MESECA PRITVORA ZA OSUMNJIČENE ZA PREVARU: Prodavali prazne stanove uz lažnu dokumentaciju!
Foto: Stefan Jokić

pali!

TRI MESECA PRITVORA ZA OSUMNJIČENE ZA PREVARU: Prodavali prazne stanove uz lažnu dokumentaciju!

Crna Hronika

Specijalni sud u Beogradu odredio je danas pritvor do tri meseca šestorici osumnjičenih za prodaju praznih stanova u Beogradu uz lažnu dokumentaciju, dok je odbio predlog tužilaštva za pritvor jednog osumnjičenog.

Portparolka suda Bojana Stanković precizirala je da je sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja za organizovani kriminal odredio pritvor osumnjičenima zbog postojanja opasnosti da će ometati istragu uticanjem na svedoke.

Istim rešenjem odbijen je predlog Tuđžilaštva za organizovni kriminal za određivanje pritvora prema N. V. kao neosnovan.

Protiv navedenog rešenja okrivljeni, njihovi branioci, kao i Tužilastvo za organizivani kriminal imaju pravo žalbe u roku od tri dana krivičnom vanraspravnom veću.

Tužilaštvo za organizovani kriminal pokrenulo je danas istragu protiv ukupno 11 osumnjičenih da su kao organizovana kriminalna grupa preprodavali prazne stanove u Beogradu i predložilo da se sedmorici osumnjičenih odredi pritvor.

Naredba tužilaštva o sprovođenju istrage zbog krivičnih dela "udruživanje radi vršenja krivičnih dela"i "prevara u saizvršilaštvu" doneta je protiv Zorana Rankovića, Aleksandra Lalića, Vladimira Milanovića, Gorana Đurđevića, Nikole Jolovića, Dragana Živkovića, Dragana Negovanovića, Petra Miščevića, Jožefa Pavlova, Nemanje Vučićevića i još jedne osobe koja je u bekstvu.

Posle saslušanja, tužilac je predložio da se u odnosu na sedam okrivljenih odredi pritvor, za dvojicu je predložio meru zabrane napuštanja boravišta, dok je Petar Miščević pušten da se brani sa slobode bez mera.

Pritvor je određen za Rankovića, Lalića, Milanovića, Jolovića, Živkovića, Negovanovića.

Kako je juče saopštila policija, Ranković je osumnjičen da je tokom 2017. godine organizovao kriminalnu grupu koja je koristeći stanove na teritoriji grada Beograda, čiji su vlasnici preminule osobe i Grad Beograd, a na osnovu falsifikovanih dokumenata, knjižila stanove u zemljišne knjige Republičkog geodetskog zavoda (RGZ) na nekog od pripadnika grupe ili na lica koja su povezana sa grupom, a potom ih prodavala ispod njihove tržišne cene.

Prilikom pretresa stanova i drugih prostorija koja koriste osumnjičeni pronađeni su unapred pripremljeni falsifikovani ugovori o kupoprodaji nepokretnosti, ugovori o otkupu stanova, potvrde da su u celosti isplaćeni stanovi i više desetina falsifikovanih pečata državnih institucija sa kojima je urađena overa prethodno pripremljene falsifikovane dokumentacije.

Kako je utvrđeno, na ovaj način je kriminalna grupa stekla protivpravnu korist od 30.000.000 dinara, a oštećeni su kupci, zakonski naslednici preminulih i Grad Beograd.

Kurir.rs/Tanjug

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...