BEZOČAN NAPAD U NOVOM BEOGRADU! Nasilnici pretukli AUTISTIČNO dete?! Ukrali mu jaknu, pa mu obukli prljavu! Majka ga satima tražila gradom!
Foto: Privatna arhiva

nasilje

BEZOČAN NAPAD U NOVOM BEOGRADU! Nasilnici pretukli AUTISTIČNO dete?! Ukrali mu jaknu, pa mu obukli prljavu! Majka ga satima tražila gradom!

Crna Hronika -

Aleksandra L. (55) iz Beograda sumnja da je 27. oktobra na Novom Beogradu grupa nepoznatih mladića u večernjim časovima opljačkala i pretukla njenog maloletnog sina Vasilija (17), koji boluje od autizma i nije sposoban da govori.

Prema njenim rečima, tog dana je sve počelo oko 20.45, kad je njen sin nestao dok su obilazili prodajne objekte u Ulici Milutina Milankovića na Novom Beogradu.

- U prodavnici sam zamolila radnika obezbeđenja da pripazi na Vasilija. Međutim, moj sin se u jednom trenutku izgubio iz njegovog vidokruga, pa sam počela da ga tražim. Obuzela me je panika i telo mi se potpuno ukočilo. Ohrabrila sam se pažljivo odabranim rečima i nastavila potragu. Shvativši da ne uspevam u svojoj nameri, otišla sam u policiju i prijavila nestanak sina - priča za Kurir Aleksandra.

Kako kaže, u dva sata posle ponoći primila je poziv policijskog službenika, koji joj je saopštio da je njen sin pronađen ispred poznatog ugostiteljskog objekta u Ulici Mihaila Pupina na Novom Beogradu.

- Policajac mi je poslao fotografiju na kojoj je zaista bio moj sin. Međutim, primetila sam da na sebi nije imao svoju belu jaknu, već crvenu i prljavu. Rečeno mi je da je Vasilije u bolnici u Zemunu i da odmah odem tamo. Otišla sam taksijem i zatekla sina s grupom lekara, koji su mi rekli da moje dete ima rupu na slepoočnici i da moraju da je ušiju. Pokušali su da ga ušiju dok sam ja bila prisutna, ali nisu uspeli zbog straha i bolova koje je dete trpelo. Moj sin je odbio i rendgenski skener glave jer se bojao, a ne ume da zauzme odgovarajući položaj za taj poduhvat - priča Aleksandra.

Ona dodaje da sumnja da su njenog sina pretukli mladići koji često "operišu" u toj novobeogradskoj četvrti.

- Moje dete nije moglo da se brani i oni su to iskoristili. Volela bih da se ispita ko stoji iza ovog napada i zašto. Vasilije je pun ljubavi i to svima pokazuje. On ni sa kim ne bi ušao u fizički obračun jer za to nije ni sposoban. Sve češće manijaci napadaju decu. Pre nekoliko dana napadnuta je devojčica u tramvaju, a sada i moj sin. Neko mora da stavi tačku na to! - keže zabrinuta majka i dodaje da je policija preuzela snimke sa sigurnosnih kamera, koji će pomoći da se nasilnici pronađu.

(Kurir.rs/D.S./Foto: Privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track