NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA U SENTI! Elvira mrtvu ćerku našla sklupčanu kraj kreveta! Pre 12 godina joj IZGORELO DVOJE DECE!
Foto: Saša Urošev

ZLA KOB

NEZAPAMĆENA TRAGEDIJA U SENTI! Elvira mrtvu ćerku našla sklupčanu kraj kreveta! Pre 12 godina joj IZGORELO DVOJE DECE!

Crna Hronika -

Emina Dimović (8) ugušila se, dok su njena dva brata i sestra povređeni u stravičnom požaru koji je u noći između subote i nedelje izbio u trošnoj kući u Senti, u kojoj je nesrećna devojčica živela sa majkom Elvirom Kolompar (32), očuhom Andrijom (29), braćom i sestrama.

Da tragedija bude veća, majka preminule devojčice je već izgubila dvoje dece u sličnom požaru koji se pre 12 godina dogodio u baraci u Senti, u kojoj je nesrećna žena živela. Neutešna Elvira juče se gušila u suzama, dok je preturala po zgarištu tražeći stvari svoje preminule ćerke.

Otvorile se stare rane

- Zašto je ovo moralo ponovo da mi se desi? Šta ću sad bez moje Emine? - zapomagala je očajna majka.

Ona je smogla snage i ispričala kako je i 2006. godine ostala bez dece.

- Ovaj požar mi je otvorio staru ranu, koja nikada nije zacelila. Sredinom januara 2006. godine, takođe u Senti, izgubila sam dve ćerke - Anabelu (3) i Nataliju, koja je bila beba. Imala je samo devet meseci. I sama sam u tom požaru bila teško povređena. Pitam se šta sam bogu zgrešila, pa sam sada ostala i bez treće ćerke - naricala je Elvira.

foto: Saša Urošev

Prema rečima Andrije Kolompara, očuha nesrećne dečice, požar u njihovoj kući buknuo je oko jedan sat iza ponoći, nakon što su svi legli da spavaju.

- Već pet, šest godina Elvira, njena deca i ja živimo u ovoj kući bez struje. U subotu oko 22.30 otišli smo na spavanje i ostavili upaljenu ručno napravljenu svetiljku. Ja sam spavao u sobi do ulice, a Elvira sa decom u drugoj sobi. Iz sna me je prenuo dim. Brzo sam otvorio prozor, a onda jurnuo u sobu, gde su bili Elvira i deca. Vatra je već zahvatila nameštaj - kroz suze prepričava dramu Andrija i dodaje da je decu iznosio kroz prozor u dvorište.

foto: Saša Urošev

Deca se plaše mraka

- Međutim, od dima ništa nisam video i nisam mogao da nađem Eminu. Dok sam je tražio, došli su vatrogasci, a zatim i policija i Hitna pomoć. Eminu smo pronašli sklupčanu kraj kreveta. Izgledala je kao da spava - priča Andrija dok pokazuje zgarište i mesto gde je nađeno telo devojčice.

Potreseni čovek kaže da ne može da dođe sebi od bola, a da mu i sada u ušima odzvanja bolni jauk supruge Elvire kada je izgovorila da mala Emina nije živa.

- I sam sam zadobio lakše povrede dok sam iz plamena spasavao decu - kaže očuh i dodaje da su uvek ostavljali sveću ili ručno pravljenu svetiljku da gore tokom noći, jer su se deca plašila mraka.

foto: Saša Urošev

Teške povrede

PETOGODIŠNJAK KRITIČNO

Kako saznajemo, petogodišnji A. K., brat preminule devojčice, nalazi se u teškom stanju, a vatra mu je zahvatila čak 45 odsto tela.

- Dečak je zadobio opekotine drugog stepena, otežano diše i u životnoj je opasnosti. On je hitno prebačen u Dečju bolnicu u Novom Sadu. Osim njega, povrede su zadobili i dečak D. K. (10) i devojčica D. K. (7), ali su oni, na sreću, lakše povređeni - kaže naš izvor.

Kurir / Saša Urošev

Foto: Saša Urošev

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track