ŠARIĆ DAO ZAVRŠNU REČ, USKORO PRESUDA: Optužio svedoke saradnike da lažu jer hoće slobodu i da mu uzmu imovinu
Foto: Dado Đilas

suđenje za drogu, presuda zakazana za 10. decembar

ŠARIĆ DAO ZAVRŠNU REČ, USKORO PRESUDA: Optužio svedoke saradnike da lažu jer hoće slobodu i da mu uzmu imovinu

Crna Hronika -

Darko Šarić, koji je osumnjičen za šverc 5,7 tona kokaina, izjavio je danas u završnoj reči pred presudu da je lažno optužen i da ga tužilaštvo tereti bez ijednog dokaza i da zbog toga nema od čega da se brani.

"Tužilac me u svom izlaganju tera da se odreknem pristojnosti, lažno me optužuje i to po principu što izrekneš veću laž, to ona jače odjekne. Nemoguće je da optuži nekoga za skoro 6 tona a da nema ništa protiv njega. Da li je vama tužilaštvo pružilo i jedan dokaz? Tužilac manipuliše podacima, laže, izvlači iz konteksta...", rekao je Šarić u završnoj reči, navodeći da ga je tokom postupka, koji traje već 9 godina, tužilac pitao samo koga poznaje od optuženih i ko su Milutin i Maja koji se pominju u jednom razgovoru.

"Znate i sami koliko sam puta tražio od tužioca da mi postavi pitanja. Pokušao sam i da ga isprovociram ali ostao je dosledan tome da me ništa ne pita. Evo kažite vi meni da li vam je čovek i jedan dokaz dao da sam ja dao jedan cent za drogu. Izgleda da mu je strategija bila, lažno optuži za sve i svašta pa neka se koprca", rekao je Šarić, koji je detaljno analizirao iskaze svedoka saradnika od kojih ga dvojica Radan Adamović i Draško Vuković nisu teretili, dok je Nebojša Joksović svedočio protiv njega.

"Joksović je lagao i to da bi mu u dogovoru sa tužilaštvom bila data moja imovina. Njegov jedini motiv je da mi uzme novac i dobije slobodu. Opljačkao me je zajedno sa tužiocem. Iako me Draško Vuković brani, ja ću da kažem da su svi svedoci saradnici lažovi koji su samo hteli da se domognu slobode", rekao je on.

Njegovo izlaganje je završeno potom, a presuda je zakazana za 10. decembar.

(Kurir.rs/J. Spasić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track