POLICIJSKA AKCIJA U KRALJEVU, 3 UHAPŠENA: Preduzetnici davali radniku Elektrodistribucije 700 evra mesečno da im umanji potrošenu struju
Foto: Beta/Dragan Gojić

Osumnjičenima određeno zadržavanje do 48 sati

POLICIJSKA AKCIJA U KRALJEVU, 3 UHAPŠENA: Preduzetnici davali radniku Elektrodistribucije 700 evra mesečno da im umanji potrošenu struju

Crna Hronika -

Policija u Kraljevu uhapsila je tri osobe zbog postojanja osnova sumnje da su izvršile krivična dela primanje i davanje mita.

Uhapšeni su D.T. (1954) zaposlen u „Elektrodistribuciji“ u Raški zbog krivičnog dela primanje mita i B.P. (1971) odgovorno lice preduzeća "Milkop" iz Raške i I.P. (1981) radnik “Milkopa“ zbog davanja mita. Osumnjičeni B.P. i I. P. su tokom ove godine, u više navrata predavali poklone u vidu novca D.T. kako bi umanjio utrošenu električnu energiju preduzeću "Milkop", što je on i činio.

Kako se sumnja, D.T. je mesečno umanjivao utrošak električne energije ovom preduzeću za oko milion dinara za šta je dobijao 700 evra mesečno od B.P. I.P. i D.T. su uhapšeni u trenutku kada je, po nalogu B.P. osumnjičena I.P. predala 700 evra D.T, navodi se u saopštenju MUP.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 časova, nakon čega će biti privedeni Višem javnom tužilaštvu u Kraljevu.

(Kurir.rs/Foto: Ilustracija/Beta/Dragan Gojić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja