Najnovije vesti

KAKAV ULOV CARINIKA NA GRADINI: U jednom danu zaplenili čak 170.000 evra! (FOTO)
Foto: Carina Srbije

sprečen unos novca

KAKAV ULOV CARINIKA NA GRADINI: U jednom danu zaplenili čak 170.000 evra! (FOTO)

Crna Hronika

Carinici su u saradnji sa policijom na graničnom prelazu Gradina, u tri navrata sprečili prenos neprijavljenih deviza u ukupnom iznosu od skoro 170.000 evra, saopštila je Uprava carina Srbije.

foto: Carina Srbije

"Devizni prekršaj koji je obeležio dan je slučaj koji je otkriven kada je na red za redovnu carinsku kontrolu pri izlasku iz zemlje pristigao ''mercedes'' nemačkih registarskih oznaka kojim je putovao 41-godišnji turski državljanin sa još jednim sunarodnikom. Iako su izjavili da kod sebe imaju 10.000 evra, detaljnim pregledom utvrđeno je da se u pojasu vezanom oko struka suvozača nalazi čak 140.000 neprijavljenih evra", piše u saopštenju.

foto: Carina Srbije

Međutim, to nije bilo sve pa je tako kod vozača pronađeno 9.000 evra, a od ukupne sume od 149.000 evra, putnicima je vraćen iznos od po 10.000 evra što je dozvoljeni limit koji može da se prenosi preko granice bez prijavljivanja, dok je 129.000 evra privremeno zadržano.

foto: Carina Srbije

"Tom rekordnom prekršaju prethodio je sličan scenario na istom prelazu kada je sprečen još jedan pokušaj prenosa neprijavljenih deviza. Kuriozitet je da su prekršioci iste nacionalnosti i godišta kao i putnici zatečeni u prethodnom prekršaju, kao i da su obojica izjavila da imaju da prijave samo 10.000 evra. Posumnjavši u njihove reči, carinici su detaljnim pregledom ''BMW-a'' francuskih registarskih oznaka u torbici koja se nalazila u naslonu za ruku između prednjih sedišta otkrili 35.000 evra, od kojih im je vraćeno po 10.000 evra", piše u saopštenju Uprave carina Srbije.

 

Poslednji devizni prekršaj otkriven je u kasnim večernjim satima kada je u ''BMW-u'' bugarskih registarskih oznaka, kojim je putovao 31-godišnji državljanin Bugarske, zadržano 7.000 evra koji su prelazili dozvoljeni limit.

 

(Kurir.rs)

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...