OSUĐEN ZBOG POKUŠAJA UBISTVA NEBOJŠE TUBIĆA ŽABAC:  Cvijetić treba da robija 80 godina!
Foto: Slađana Stojanović, Printscreen

EPILOG

OSUĐEN ZBOG POKUŠAJA UBISTVA NEBOJŠE TUBIĆA ŽABAC: Cvijetić treba da robija 80 godina!

Crna Hronika -

Goran Cvijetić (42) iz Budisave osuđen je u novosadskom Višem sudu na jedinstvenu kaznu od 18 godina zatvora zbog tri krivična dela - pokušaj ubistva Nebojše Tubića, zvanog Žabac, podmetanje bombe pod automobil Tomislava Bokana, kao i za nedozvoljeno nošenje oružja.

foto: Privatna Arhiva

- Sposoban da shvati svoje delo, sa umišljajem i namerom 2012. godine ispalio je 12 hitaca iz pištolja "škorpion", od kojih je jedan pogodio Nebojšu Tubića u glavu i naneo mu teške telesne povrede. Za to delo osuđuje se na 15 godina, kao i na četiri godine za nošenje nelegalnog oružja iz kojeg je ispalio hice. Takođe, samo godinu dana kasnije Cvijetić je podmetnuo bombu pod službeni automobile "sitroen" JP "Urbanizam", čiji je direktor tada bio Tomislav Bokan, za šta mu je izrečena kazna od šest godina. Odlukom suda, izriče mu se jedinstvena kazna u trajanju od 18 godina - navela je sudija Milica Novaković.

foto: Slađana Stojanović

Žabac, koji je jedva proživeo pucnjavu, izjavio je za Kurir da je Cvijetić dobio malu kaznu.

- Znam da nije imao nameru da mene lično ubije, jer me je pogodio rikošet metka, ali ne možemo se ponašati kao na Divljem zapadu. Za sve za šta se tereti on zaslužuje 80 godina robije - kazao je Žabac.

Ekipa Kurira se izvinjava što je u naslovu teksta objavljenog u prošlu subotu umesto Goran Cvetić, štamparskom greškom pisalo Zoran.

(Kurir.rs/S. S. - J. R./ Privatna arhiva, S.S.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja