KURIR NA MESTU NEZAPAMĆENE NESREĆE U RESAVSKOJ: Tramvaj izleteo iz šina pa se zakucao u zgradu, pešak poginuo, 6 povređenih
Foto: Vladimir Šporčić

Ekipe hitnih službi na licu mesta

KURIR NA MESTU NEZAPAMĆENE NESREĆE U RESAVSKOJ: Tramvaj izleteo iz šina pa se zakucao u zgradu, pešak poginuo, 6 povređenih

Crna Hronika -

BEOGRAD - U centru Beograd jutros oko 8 časova došlo je do teškog udesa kada je tramvaj na liniji 7 izleteo iz šina i udario u drvo, pa potom u fasadu obližnje zgrade.

foto: Vladimir Šporčić

Iz Hitne pomoći su za Kurir potvrdili da su primili poziv i na ugao Resavske i Krunske ulice odmah poslali 3 ekipe.

1 / 5 Foto: Radovan Marković

Iz MUP su nam rekli da su u nesreći učestvovali tramvaj, putničko vozilo marka "dačija logan" i jedan pešak. Pešak je na mestu poginuo, dok je 6 povređenih.

foto: Vladimir Šporčić

Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić za Kurir je objasnio da je do nesreće došlo kada su se sudarili automobil koji se kretao iz Krunske ulice i tramvaj koji je saobraćao uz Resavsku, ali da se u ovom trenutku ne zna pozdano ko je kriv.

foto: Printscreen Kurir Tv

"I vozač tramvaja i automobila tvrde da su prošli kroz zeleno. Policija i tužilaštvo će to utvrditi, postoje i kamere na tramvaju i čitav niz kamera u Resavskoj, tu su ambasade i vojni objekti, tako da ćemo saznati ko je kriv. Strašno je što imamo jedno preminulo lice, to je pešak kojeg je udario tramvaj kad je iskliznuo iz šina. 6 je povređenih, 5 je zbrinuto u Urgentnom centru, a jedan na Ortopedskoj klinici i prema našim nezvaničnim informacijama, niko nije životno ugrožen. U ime Skupštine Grada izjavljujem saučešće porodici preminulog građanina i apelujem na sve da poštuju saobraćajne propise, jer da su poštovani, ovo se ne bi desilo", poručio je Vesić.

1 / 2 Foto: Jelena Rafailović

Pored njega, na mesto nesreće odmah su izašli i gradonačelnik Beograda Zoran Radojičić, načelnik Saobraćajne policije i v.d direktora GSP.

1 / 4 Foto: Jelena Rafailović

Kako Kurir nezvanično saznaje, među povređenima je i jedna trudnica, a izvlačenje tramvaja je započeto nešto pre 10 časova.

(Kurir.rs/M.Jeremić, J.Rafailović/Foto: Vladimir Šporčić)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track