ZA 4 DILERA 33 GODINE ZATVORA: Oduzeta im tona kanabisa iz bunkera u Obrovcu
Foto: Nebojša Mandić

presuda specijalnog suda u beogradu

ZA 4 DILERA 33 GODINE ZATVORA: Oduzeta im tona kanabisa iz bunkera u Obrovcu

Crna Hronika -

BEOGRAD - Specijalni sud u Beogradu osudio je danas na 33 godine i šest meseci zatvora četvoricu optuženih za dilovanje droge i naložio da im se oduzme skoro hiljadu kilograma kanabisa.

Dragan Glišić je osuđen na 11 godina zatvora, uz meru bezbednosti oduzimanja oko 995 kilograma kanabisa sa, kako navodi sud, psihoaktivnom kontrolisanom supstancom THC (tetrahidrokanabinol) u masenom udelu većem od 0,3 odsto.

Dragan Popović osuđen je na osam i po godina zatvora, a Predrag Isidorović i Vladimir Kesić na po sedam godina zatvora.

Sva četvorica su osuđena zbog izvršenja krivičnog dela neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i obavezana da sudu naknade troškove krivičnog postupka, o čijoj će visini naknadno biti odlučeno.

Ovo je prvostepena presuda na koju osuđeni, njihovi branioci kao i tužilaštvo za organizovani imaju pravo da se žale.

Nakon izricanja presude, sud je doneo rešenje kojim je Glišiću i Popoviću ukinuo pritvor i odredio im zabranu napušanja stana uz primenu elektronskog nadzora (kućni pritvor sa nanogicom).

Oni su upozoreni da se prema njima može odrediti pritvor ukoliko prekrše izrečene mere zabrane. Isidoroviću i Kesiću je produžen kućni pritvor. Oni su uhapšeni u martu prošle godine, kada je droga pronađena prilikom pretresa cisterne, koja se nalazila u magacinskom prostoru u mestu Obrovac nedaleko od Bačke Palanke.

Marihuana je bila sakrivena u posebno izrađenim bunkerima. Policija je tada saopštila da je droga odatle trebalo da bude prebačena u nekoliko vozila radi daljeg transporta, a da je krajnje odredište bila Zapadna Evropa.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Nebojša Mandić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track