Najnovije vesti

REKAO JE DA KOD SEBE IMA SAMO 300 EVRA: Kad su mu srpski carinici otvorili ranac, unutra je šuškalo MILION švedskih kruna?!
Foto: Carina Srbije

Zaplena na gradini

REKAO JE DA KOD SEBE IMA SAMO 300 EVRA: Kad su mu srpski carinici otvorili ranac, unutra je šuškalo MILION švedskih kruna?!

Crna Hronika

BEOGRAD - Carinici su u saradnji sa policijom na izlaznoj strani graničnog prelaza Gradina, sprečili putnika da u rancu prokrijumčari više od milion švedskih kruna, što je protivvrednost od gotovo 101.000 evra.

 

Prekršaj je otkriven 21. novembra kada je tokom večeri na red za kontrolu stigao "audi" švedskih tablica koji se kretao od te zemlje ka Turskoj. Na pitanje carinskih službenika da li ima nešto da prijavi, 45-godišnji državljanin Švedske turskog porekla odgovorio je da ima samo lične stvari i 300 evra kod sebe, saopštila je Uprava carine.

Posumnjavši u njegove reči, carinici su odlučili da detaljno pregledaju automobil, putnika i njegov prtljag. Tom prilikom su pronašli ranac prepun neprijavljenog novca koji je bio skriven iza suvozačevog sedišta i kamufliran ostalim stvarima.

U spornom rancu nalazilo se čak 1.142.000 švedskih kruna, što je pandan iznosu nešto većem od 100.000 evra.

 

Putniku je vraćeno 102.700 kruna, što je protivvrednost za 10.000 evra koliko je dozvoljeno preneti preko granice bez prijavljivanja. Preostali novac privremeno je zadržan do okončanja prekršajnog postupka protiv vozača.

 

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: Carina Srbije)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...