ALEKSANDAR JE IZAŠAO NA MINUT, A IVANA JE UZELA BEBU I BACILA JE SA TERASE! HTELA DA SKOČI ZA NJOM! Otkriveni jezivi detalji čedomorstva u Leskovcu!
Foto: Jugmedia

Nezapamćena porodična tragedija u Leskovcu

ALEKSANDAR JE IZAŠAO NA MINUT, A IVANA JE UZELA BEBU I BACILA JE SA TERASE! HTELA DA SKOČI ZA NJOM! Otkriveni jezivi detalji čedomorstva u Leskovcu!

Crna Hronika -

Komšije Ivane M. (29), uhapšene zbog sumnje da je ubila tromesečnog sina, ispričale da su videle ženu kako stoji i viče na terasi, zbog čega su pomislili da ona namerava da skoči sa četvrtog sprata

Ivana M. (29) iz Leskovca, koja je u subotu po podne bacila svog tromesečnog sina sa terase porodičnog stana u Ulici vojvode Mišića, tereti se da je počinila teško ubistvo, za koje joj preti zatvorska kazna od 40 godina.

Kako saznajemo, sumnja se da je Ivana bila u nervnom rastrojstvu kada je bacila svoju bebu sa oko 10 metara visine, a tužilac će, nakon saslušanja, odlučiti o produžetku pritvora.

- Ona se pre tri meseca porodila sa drugim detetom, a nakon porođaja je pala u postporođajnu depresiju. Zbog tih psihičkih tegoba, ona se i lečila i koristila je terapiju. Zato će biti naloženo psihijatrijsko veštačenje, od čega zavisi i to da li će ona biti u pritvoru ili će biti upućena na lečenje - objašnjava sagovornik.

uviđaj na mestu tragedije
uviđaj na mestu tragedijefoto: Jugmedia

Kako saznajemo, Ivana M. u subotu oko 15.30 nakratko je ostala sama sa bebom u istoj prostoriji, pošto je njen suprug Aleksandar otišao do toaleta.

- Aleksandar se nikada nije odvajao od žene zato što se ona već mesec i po dana leči od postporođajne depresije, zbog čega ni sekund nije smela da ostane sama sa bebom. Ivana je i ranije imala sumanute misli i želju da naudi svom dečačiću. Upravo zbog toga, suprug ju je i odveo kod lekara i, po njegovoj preporuci, ona je uzimala lekove i išla na kontrole. Lekar je i savetovao Aleksandra da ženu ni na trenutak ne ostavlja samu sa bebom. Tako je bilo i u subotu, ali je Ivana iskoristila trenutak dok je njen muž bio u kupatilu. Uzela je bebu u naručje, izašla na terasu i bacila dete sa četvrtog sprata na beton - kaže naš sagovornik i dodaje da je u trenutku tragedije sa Ivanom i Aleksandrom u stanu bila i njihova petogodišnja ćerka.

Prema rečima komšija, u subotu je iz stana na četvrtom spratu dopirala buka, nalik svađi.

- Iz stana je dopirala vriska neka, buka. Pomislila sam da se komšije svađaju, pošto se čuo i muški i ženski glas. Ubrzo zatim, čula sam tup udarac, što me je uznemirilo. Sa svoje terase sam videla ženu kako stoji na balkonu. Izgledalo je kao da će da skoči, pošto se klatila kod ograde i nešto vikala. Odmah sam pozvala Hitnu pomoć i policiju, a čini mi se da je ženu u stan uveo neki muškarac, verovatno suprug. Tek po dolasku nadležnih shvatili smo da je majka ubila bebu, bacivši je sa terase - priča potresena komšinica.

Kako ona kaže, Aleksandar, otac ubijenog dečačića, nakon zločina bio je van sebe.

- On je plakao i hvatao se za glavu. Videlo se da je čovek u očajnom stanju. Njihovu stariju ćerkicu nismo videli posle svega. Ne možemo ni da zamislimo kroz šta oni sada prolaze - kaže komšinica.

Skoro se doselili u zgradu Stanovali privatno Komšije ove nesrećne porodice kažu da mladi bračni par nisu dobro poznavali jer su se tek nedavno doselili u zgradu koja je u Leskovcu poznata po tome što u njoj uglavnom žive dobrostojeći ljudi. - Oni su bili podstanari i uselili su se u stan koji se izdaje. Delovali su mirno i fino, nisu pravili nikakve probleme. Kako se priča po zgradi, tog dana se jeste čula buka iz njihovog stana, ali niko nije mogao da posumnja da će Ivana baciti bebicu kroz prozor. Kada se to dogodilo u subotu, ljudi su se sakupili oko tela deteta na ulici... Ma, bilo je strašno - rekle su nam komšije.

Reč stručnjaka Psihijatar o psihičkom stanju majke Smrt bebe je čest epilog postporođajne depresije

Psihijatar Ivica Mladenović kaže da je postporođajna depresija ozbiljan problem i vid psihotične reakcije u kojoj majka dobija ambivalentne porive - nije sigurna da li želi ili ne želi da bude majka. - Depresija počinje nekoliko nedelja nakon porođaja, kada je stepen napetosti veliki. Manifestuje se mislima koje su u normalnoj situaciji strane, a usmerene su ka novorođenčetu koje majci postaje teret i napor, strano joj je i dolazi do ideja da ga se oslobodi. Ključni faktor u ovim slučajevima je temperament i genetika, a uglavnom pogađa osetljive žene koje imaju prevelika očekivanja od sebe i okoline. Lečenje traje nekoliko meseci, ponekad šest i duže - objašnjava psihijatar. Kako naš sagovornik navodi, hospitalizacija pacijentkinje je ponekad neophodna. - Lekar je tu da prepiše terapiju, ali i da upozori porodicu da žene koje su u depresiji ne budu nikada same. Inače, važno je reći da postporođajna depresija može da se dogodi iz čista mira, čak i kod žena koje ranije nisu imale nikakve tegobe. Nažalost, ubistvo bebe je knjiški primer epiloga ove bolesti - naveo je doktor Mladenović.

Hronologija Majke ubice x maj 2012 - Slađana Jovanović (26) izbola je na smrt svoju četrdesetodnevnu bebu u porodičnom stanu u Banatskoj ulici u Zemunu. Navodno, ona je sina najpre podojila, pa ga ubila dok je suprug spavao u drugoj sobi x april 2012 - Milena S. (26) iz sela Pejkovca kod Žitorađe sa više uboda usmrtila je trinaestomesečnu ćerku, a potom pokušala da se ubije. Devojka je posle tri meseca preminula u zatvorskoj bolnici x oktobar 2010 - Branislava J. (29) u naselju Kaluđerica udavila je u kadi svoju desetomesečnu ćerku K. J., a potom ispričala da se beba sama utopila tokom kupanja

(Kurir.rs/ Jelena Ivić/ Foto: Jugmedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja