LIKVIDACIJA VESELINA KALEZIĆA NARUČENA U BEOGRADU! Kamere snimile da ga je ubica pratio do kafića, a onda u TIŠINI ISPALIO 10 METAKA!
Foto: Vijesti.me/Savo Prelević, Vijesti.me/Filip Roganović, Vijesti.me/Facebook

ISTRAGA

LIKVIDACIJA VESELINA KALEZIĆA NARUČENA U BEOGRADU! Kamere snimile da ga je ubica pratio do kafića, a onda u TIŠINI ISPALIO 10 METAKA!

Crna Hronika -

Egzekuciju Veselina Kalezića (47), navodnog pripadnika kavačkog klana, organizovale su osobe iz Podgorice, Beograda i Kotora koje su povezane sa suprotstavljenim škaljarskim klanom, a likvidacija je naručena i plaćena u Beogradu, piše crnogorska Pobjeda.

Prema saznanjima tog lista, vozilo koje su koristile ubice je ukradeno u Srbiji početkom ove godine, a na vozilu su bile podgoričke tablice ukradene u Sutomoru prošle godine.

Istražitelji prikupljaju saznanje o ubistvu Kalezića, a prema nezvaničkim informacijama, pronađeni su određeni tragovi koji su poslati na veštačenje i uz pomoć kojih inspektori veruju da će rasvetliti ovaj zločin.

foto: Vijesti.me/Savo Prelević

Nakon likvidacija saslušane su mnoge bezbednosno interesantne osobe iz Podgorice, Kotora i Bara kako bi se utvrdila nijhova moguća umešanost u zločin. Prekjuče su pripadnici Posebne jedinice upali u nekoliko stanova i priveli više osoba koje su povezuju sa škaljarskim klanom na informativni razgovor.

Osobe koje se dovode u vezu sa škaljarskim klanom privođene su jer se Kalezić, kojeg je i policija smatrala bezbednosno interesantnom osobom, kotirao kao visokorangiran člani ili čak jedan od predvodnika kavačkog klana.

Kao jedan od ključnih dokaza izdvojen je video-snimak bezbednosnih kamera. Na tom snimku vide se detalji likvidacije, na osnovu čega je utvrđeno da je ubica pratio Kalezića do lokala ispred kog je ubijen.

foto: Vijesti.me/Filip Roganović

Prema nezvaničnim saznanjima "Dnevnih novina" Veselin Kalezić je gotovo svakodnevno dolazio u kafić "Level" ispred kog je ubijen.

Pretpostavlja se da je to na neki način olakšalo ubicama, jer je imao uobičajene rute, a oni jaku i dobro organizovanu logističku pomoć.

Do sada je poznato da je Kalezić ubijen iz pištolja sa prigušivačem, te da je u ubistvu učestvovalo najmanje dve osobe.

foto: Printscreen Vijesti.me/Savo Prelević

Podsećanja radi, Podgoričanin Vesko Kalezić je ubijen u naselju Stari aerodrom u tom gradu i to sa 10 hitaca iz pištolja pred brojnim svedocima koji su kasnije tvrdili da nisu videli ubicu.

foto: Vijesti.me/ Savo Prelević

Kalezić je odmah podlegao povredama, a ubica je pobegao ka automobilu "reno megan" koji je ubrzo nakon zločina pronađen zapaljen u selu Botun.

Vesko Kalezić je od ranije poznat policiji po brojnim delima. On je, između ostalog, hapšen i zbog bacanja bombe na kuću svoje devojke 2015. godine, a lisice na ruke stavljane su mu i zbog napada na pripadnika interventnog voda policije.

Sa njim u društvu je tada bila i njegova devojka kod koje je pronađen pištolj.

(Kurir.rs / Pobjeda, Dnevne novine)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track