ADVOKAT JOVANA VUKOTIĆA TVRDI: Sud zabranio sinu da ga obiđe u pritvoru!
Foto: Printscreen/ Instagram

PRITVOR

ADVOKAT JOVANA VUKOTIĆA TVRDI: Sud zabranio sinu da ga obiđe u pritvoru!

Crna Hronika -

Advokat Zora Dobričanin Nikodinović, branilac Jovana Vukotića koji je u pritvoru zbog sumnje da je koristio falsifikovani makedonski pasoš izjavola je danas da su njenom klijentu prekršena sva prava, pošto sud nije dao dozvolu da ga u pritvoru poseti maloletni sin.

- On se od početka nalazi u pritvoru u Specijalnoj pritvorskoj jedinici iako odgovara za ovo moglo bi se reći banalno krivično delo koje se na ovim prostorima uglavnom završava oportunitetom - što znači da okrivljeni uplate u dobrotvorne svrhe 50-tak hiljada dinara i protiv njih se postupak i ne vodi.

A zbog tog krivičnog dela Vukotić je u specijalnom pritvoru vec gotovo tri meseca, bez mogućnosti da pod bilo kojim uslovima dopre na slobodu. Tako za njega ne vaze ni pravila o kućnom pritvoru niti o jemstvu - jednostavno, za njega ne vazi ZKP, a izgleda ni Ustav, ni Evropska konvencija o ljudskim pravimaa, niti uobičajeni način postupanja sa pritvorenim licima u Beogradu i Srbiji - kaže Dobričanin Nikodinović.

foto: Privatna Arhiva

Prema njenim rečima, čak ni njegovom maloletnom sinu nije omogućeno da ga poseti pod izgovorom da je to "u cilju zaštite interesa maloletnika".

- Jovan Vukotić je ovom odlukom danas doživeo vrhunac diskriminacije. ja za 27 godina u advokaturi nisam čula za takav izgovor, niti je ikada i jednom detetu uskraćena poseta roditeljima. Naprotiv - poseta maloletnog deteta je upravo razlog za otvorenu posetu. Svakodnevno se prilikom poseta klijentima u CZu i u Posebnoj pritvorskoj jedinici susrećem sa decom - od beba pa na dalje. Samo Jovana Vukotica ne moze da obidje maloletni sin! - ogorčena je Dobričanin Nikodinović.

Vukotić, koji se dovodi u vezu sa "škaljarskim klanom" uhapšen je u Turskoj i deportovan Srbiji. Protiv njega se postupak vodi u Drugom osnovnom sudu i nastavak je zakazan za petak. (Kurir.rs/ J. S. /foto Privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track