Najnovije vesti

KO JE UBIJENI IVAN ILIĆ, KOGA SU U NIŠU LIKVIDIRALI IZ VOZILA U POKRETU! Robijao u Bugarskoj, kokainom snabdevao Evropu, a u javnost dospeo kad je iz narkomana ISTERIVAO ĐAVOLA!
Foto: M.S.

mračna prošlost

KO JE UBIJENI IVAN ILIĆ, KOGA SU U NIŠU LIKVIDIRALI IZ VOZILA U POKRETU! Robijao u Bugarskoj, kokainom snabdevao Evropu, a u javnost dospeo kad je iz narkomana ISTERIVAO ĐAVOLA!

Crna Hronika

Kada je u ponedeljak stigla vest o ubistvu muškarca koji izdržava kaznu u niškom Kazneno-popravnom zavodu, a koji je, u trenutku kad je likvidiran, bio angažovan na javnim radovima u blizini niške tvrđave, niko nije znao da je reč o dobro poznatom kriminalcu Ivanu Iliću (41), članu još poznatije kriminalne grupe.

foto: M.S.

Osim što je osuđivan jer je kokainom snabdevao Srbiju i Evropu, osim što je boravio u bugarskim i srpskim zatvorima, Iliću se sudilo i zbog otmice.

Prema podacima srpskih bezbednosnih službi, najjače narko-grupe u Srbiji poslednjih godina su niška i jagodinska. Oba ova klana moć zasnivaju na vezama u inostranstvu. Podrazumeva se da su svi zbog kriminalnih radnji osuđivani na višegodišnje kazne zatvora.

U borbi za prevlast, kriminalci pribegavaju onome što jedino i znaju, a to je eliminacija vođe suparničke grupe, ranjavanje kao opomena za dug, čak i obračun sa suparnikom iz istog klana.

Likvidacija Ilića je školski primer upravo toga, unapred dobro smišljenog smaknuća. Na njega je pucala za sada nepoznata osoba i najverovatnije iz automatskog oružja. Nešto kasnije, u blizini je pronađen i zapaljen automobil, iz kog je izvršeno ubistvo.

foto: M.S.

Zbog trgovine kokainom u Srbiji i evropskim državama Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je 2013. osudio Ilića na sedam godina zatvora, čime mu je kazna smanjena za godinu dana.

Sudilo mu se posebno jer je naknadno izručen Srbiji iz Bugarske, gde je uhapšen po poternici Interpola 2012. godine. On je osuđen jer je od 28. juna do 24. jula 2011. godine, na teritoriji Srbije i više zemalja Evrope, neovlašćeno radi prodaje držao i koordinirao prenošenje kokaina.

Poslednji put pre ubistva u žižu javnosti dospeo je prošlog novembra kada oteo i teško povredio Marka S. (26) zbog, kako je prvo rekao, "isterivanja đavola" iz mladića.

foto: M.S.

Sve je, zapravo, počelo tako što je Ilić Marka zatvorio u svoj stan i držao ga pod ključem četiri dana. Iliću, koji je osuđivan zbog trgovine kokainom, plan je bio da mladića izleči od narkomanije. Uzor mu je bio stravičan princip duhovno-rehabilitacionog centra "Crna reka" gde su zavisnici u sklopu "lečenja" prebijani lopatom, pesnicama, nogama.

Kada je Marko S. pobegao iz stana, Ilić ga je stigao na ulici, gurnuo u portu crkve i tamo mu naneo teške telesne povrede.

(Kurir.rs/Telegraf.rs)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...