LIKVIDACIJA U MILEŠEVSKOJ: Bivšem pripadniku JSO ponovo sude za ubistvo

apelacioni sud

LIKVIDACIJA U MILEŠEVSKOJ: Bivšem pripadniku JSO ponovo sude za ubistvo

Crna Hronika -

Apelacioni sud ukinuo je presudu kojom su bivši pripadnik JSO Predrag Ratković (43) i Stefan Blagojević (28) bili osuđeni na po 30 godina zatvora zbog sumnje da su u decembru 2015. u Mileševskoj ulici na Vračaru ubili Vladimira Bjelaonovića (37).

- Nakon održane sednice veća, Apelacioni sud doneo je rešenje kojim je ukunio prvostepenu presudu i predmet vratio prvostepenom sudu na ponovno suđenje, te je produžio pritvor prema okrivljenima do dalje odluke suda - navodi se u odluci ovog suda.

U presudi Višeg suda navodilo se da je Ratković u Beogradu ukrao "golf", na njega stavio druge tablice i zajedno sa Blagojevićem 9. decembra 2015.

- Sačekali su da Vladimir Bjelanović, koji je bio u društvu verenice izađe iz zgrade i uđe u automobil. Blagojević je tada prišao prednjoj strani vozila i kroz vetrobransko staklo ispalio dva hica u njega. Bjelanović, iako teško ranjen, uspeo je da izađe iz "renoa" i pokuša da pobegne, ali ga je tada sustigao Ratković, koji je stajao u blizini i u njega ispalio njega ukupno 19 metaka, od kojih su dva završila u njegovoj glavi pošto je overen dok je ležao na zemlji - navedeno je u presudi koja je osporena.

Tokom suđenja pred Višim sudom u Beogradu, obojica okrivljenih negirala su krivicu.

Verenica pokojnog Bjelanovića, Tijana Mihajlović tokom postupka je na saslušanju ispričala da je ubicu videla na sekun, kada je prišao kolima, i da ne bi mogla da ga prepozna.

- Možda bih mogla da prepoznam jaknu, ali čoveka ne. Videla sam ga tek na sekundu, jer sam uplašena spustila glavu i pokušala da se sakrijem. Počela je pucnjava, sve je bilo kao na filmu. Činilo mi se da traje čitavu večnost. Kada je pucnjava utihnula, izašla sam i videla Vladimira kako leži mrtav - prisetila se ona trenutka u kom joj je verenik nastradao i rekla da ne zna šta bi mogao da bude motiv ubistva.

(Kurir.rs/J. Spasić/ foto Kurir, Printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track