MASOVNO HAPŠENJE U SRBIJI: 55 osoba palo zbog pljački i razbojništva, ovo su detalji akcije MUP
Foto: Printscreen MUP Srbije, Ilustracija

velika akcija

MASOVNO HAPŠENJE U SRBIJI: 55 osoba palo zbog pljački i razbojništva, ovo su detalji akcije MUP

Crna Hronika -

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa nadležnim tužilaštvima, u cilju suzbijanja krivičnih dela iz oblasti imovinskih delikata, uhapsili su u više odvojenih akcija u prethodnih nekoliko dana 55 osoba.

Zbog ovih krivičnih dela podnete su krivične prijave u redovnom postupku protiv još 40 osoba. Krivičnim prijavama, između ostalih, obuhvaćeno je i devet maloletnih osoba.

Svi oni sumnjiče se da su izvršili ukupno 213 krivična dela iz oblasti imovinskih

delikata.

Evo kako su tekle izdvojene akcije

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su V.K. (1997) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela razbojništvo i nedozvoljeno držanje opojnih droga.

Sumnja se da je on 11. novembra ove godine u Nehruovoj ulici prišao s leđa dvadesetogodišnjem radniku jedne dostave hrane, stavio mu ruku na rame, a kada se mladić okrenuo udario ga dva puta u lice.

Od zadobijenih udaraca oštećeni je pao na beton a V. K. je, kako se sumnja, nastavio da ga udara traživši mu novac.

Mladić mu je dao 11.000 dinara od pazara i 1.000 dinara svog novca. U pretresu stana i drugih prostorija koje koristi V. K. pronađeno je pet paketića sa manjom količinom marihuane.

Osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu, priveden Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Valjevu uhapsili su T.J. (1971) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio dva krivična dela prevara.

Sumnja se da se on od aprila do avgusta dvojici muškaraca iz okoline Valjeva lažno predstavljao kao radnik Bezbednosno-informativne agencije i doveo ih u zabludu tako što im je obećao da im obezbediti posao u Minhenu.

T.J. je od njih, kako se sumnja, uzeo 288.000 dinara. Osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu, priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Valjevu.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Jagodini uhapsili su P.T. (1982) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teška krađa.

Sumnja se da je on 14. novembra ove godine na šetalištu u Ulici kralja Petra u Paraćinu primetio da je osamnaestogodišnji mladić izašao iz jedne zlatare kako bi preuzeo pošiljku posredstvom brze pošte.

P.T. je, kako se sumnja, iskoristio taj trenutak, utrčao u zlataru i iz izloga ukrao plastičnu lutku na kojoj je bio veliki srebrni lanac, više platoa sa ručnim satovima i komadima nakita, a potom pobegao iz zlatare.

Sumnja se da je na ovaj način zlataru oštetio za 107.000 dinara.

Osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu, priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Paraćinu.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu uhapsili su M.S. (1985) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo prevara.

Sumnja se da je on početkom oktobra ove godine doveo u zabludu jednog muškarca iz Kragujevca da će na njegovom automobilu „mercedes vaneo“ izvršiti pregled kod Agencije za bezbednost saobraćaja u cilju registracije vozila.

M.S. je, kako se sumnja, preuzeo vozilo od tog muškarca i nakon nekoliko dana ga prodao za 1.000 evra nepoznatim osobama.

Na ovaj način vlasnika automobila je oštetio za oko 3.000 evra.

Osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu, priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Kragujevcu.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Novom Pazaru uhapsili su H.A. (1989) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio tri krivična dela teška krađa i dve krađe.

Sumnja se da je on 3. septembra ove godine iz porodične kuće jednog muškarca iz Novog Pazara ukrao novčanik i bankovnu karticu.

On se sumnjiči i da je u noći između 19. i 20. novembra od dva muškarca koja su bila na lečenju na jednom odeljenju Medicinskog centra Novi Pazar ukrao mobilne telefone i jaknu sa ključem od vozila i ličnim dokumentima.

Takođe se sumnja da je u noći između 5. i 6. oktobra iz jednog nezaključanog podruma ukrao bicikl, kao i da je 15. novembra iz prodavnice istog vlasnika ukrao cigarete.

Policija je kod njega pronašla ukradeni mobilni telefon i jaknu. Osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu, priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Novom Pazaru.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Užicu uhapsili su T.T. (1991) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivična dela prevara i nedozvoljena trgovina.

Sumnja se da je ona preko profila „prodaja_originalne_garderobe“ prodavala garderobu pa je tako jednom muškarcu iz Čajetine umesto zimske jakne koju je naručio za 7.000 dinara poslala paket u kom se nalazila kopija dukserice poznate marke vrednosti oko 2.000 dinara.

T.T. je, kako se sumnja, na pošiljci navela lažne podatke, a profil preko koga je prodavala je 22. novembra deaktiviran.

Policija je u stanu i drugim prostorijama koji koristi pronašla 1.012 odevnih predmeta, među kojima i zimske jakne, dukserice, majice i trenerke, bez dokaza o poreklu.

Na ovaj način budžet Republike Srbije oštećen je za oko 600.000 dinara. Osumnjičena je, uz krivičnu prijavu, privedena Osnovnom javnom tužilaštvu u Užicu.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su I.S. (1998) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teška krađa.

On je uhapšen neposredno nakon što je iz jednog marketa na kome je prethodno razbio staklo na ulaznim vratima odneo metalni sef sa oko 100.000 dinara. Policija je u stanu i drugim prostorijama osumnjičenog pronašla sef sa novcem i fiskalnim računima.

On je, uz krivičnu prijavu, priveden Prvom osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su D.U. (1980) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio pet krivičnih dela teška krađa i jednu krađu.

Sumnja se da je on u proteklih nekoliko dana na teritoriji Lazarevca prilazio s leđa starijim ženama i iz ruku im otimao tašne i bežao, kao i da je 21. novembra obio magacinski prostor jedne trgovinske radnje iz kog je ukrao alkoholno i bezalkoholno piće.

Takođe se sumnja da je 20. septembra iz jedne kuće u Lazarevcu ukrao televizor, električnu grejalicu i skupocene naočare za sunce.

Osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu, priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Lazarevcu.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu uhapsili su D.M. (1979) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio dva krivična dela razbojništvo, tešku krađu na drzak način i pet krađa.

Sumnja se da je on 1. septembra ove godine u Bulevaru despota Stefana , u liftu jedne zgrade, osamdesetpetogodišnjeg muškarca više puta udario i oteo mu 60 evra i 14.000 dinara. Oštećeni je tom prilikom zadobio teške telesne povrede.

Osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu, priveden Višem javnom tužilaštvu u Beogradu.

foto: Dado Đilas

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Zaječaru uhapsili su V.T. (1992) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo teška krađa.

Sumnja se da je ona 7. novembra ove godine došla do kuće jednog muškarca iz okoline Zaječara, preskočila ogradu, a potom u kuću ušla kroz nezaključana vrata suterena, gde je pronašla ključ ulaznih vrata.

Ona je, kako se sumnja, iz spavaće sobe ukrala knjigu u kojoj je bilo 5.000 evra, a potom zaključala vrata i pobegla.

Osumnjičenoj je određen pritvor do 30 dana. ***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu uhapsili su S.A. (1995) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo prevara.

Sumnja se da je on 22. novembra ove godine od jednog muškarca iz okoline Lajkovca preuzeo automobil „pasat“ uz dogovor da mu za njega na račun banke uplati 348.000 dinara.

S.A. nije uplatio novac, a automobil je 22. novembra preprodao muškarcu iz Beograda.

Osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu, priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Aranđelovcu.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu uhapsili su T.A. (1991) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo razbojništvo i više teških krađa.

Sumnja se da je on u septembru i oktobru ove godine od tri žene oduzeo zlatne lančiće čija se vrednost procenjuje na oko 70.000 dinara, a od jedne žene mobilni telefon vrednosti oko 7.000 dinara.

Osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu, priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Nišu.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu uhapsili su M.Lj.(1993) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teška krađa.

Sumnja se da je u noći između 1. i 2. aprila ove godine u jednom selu obio pomoćne prostorije iz kojih je ukrao motor čija se vrednost procenjuje na oko 450.000 dinara.

Osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu, priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Aleksincu.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pirotu uhapsili su D.R. (1986) i M.P. (1988) zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili dva krivična dela krađa.

Sumnja se da su oni od 1. jula do 5. oktobra ove godine krali naftne derivate iz cisterne koja je smeštena u magacinskom prostoru jednog preduzeća.

Na ovaj način, ovo preduzeće oštetećeno je za 1,8 miliona dinara.

Osumnjičeni su, uz krivičnu prijavu, privedeni Osnovnom javnom tužilaštvu u Pirotu.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Kragujevcu uhapsili su B.A. (2000) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teška krađa.

Sumnja se da je on 2. avgusta ove godine obio prozor na kući šezdesetsedmogodišnje žene, a potom i vrata spavaće sobe iz koje je ukrao 1.500 evra.

Osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu, priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Kragujevcu.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Smederevu uhapsili su M.K. (1989) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teška krađa.

Sumnja se da je on 16. septembra ove godine u Ulici vojvode Mišića u Smederevskoj Palanci otvorio suvozačeva vrata nezaključanog automobila, u kom je spavao muškarac, i ukrao novčanik u kom se nalazio novac u raznim deviznim i dinarskim apoenima, ukupno 15.000 dinara, mobilni telefon i fotoaparat.

Novčanik je potom vratio na sedište. Na ovaj način oštećenom je pričinjena šteta koja se procenjuje na oko 70.000 dinara.

Osumnjičeni je, uz krivičnu prijavu, priveden Osnovnom javnom tužilaštvu u Velikoj Plani.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Smederevu uhapsili su N.I. (1980) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršila krivično delo teška krađa. Sumnja se da je ona 16. novembra ove godine dok je oštećeni bio u dvorištu neopaženo ušla u njegovu kuću i iz jakne u hodniku ukrala novčanik sa 17.000 dinara i lična dokumenta.

Policija je kod nje pronašla ukradeni novčanik sa ličnim dokumentima. Osumnjičena je, uz krivičnu prijavu, privedena Osnovnom javnom tužilaštvu u Velikoj Plani.

foto: Printsreen

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu, po nalogu nadležnog tužilaštva, podneli su krivične prijave u redovnom postupku protiv dvojice maloletnika, starosti 15 i 16 godina, dok se za četrnaestogodišnjakom traga, zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo razbojništvo.

Sumnja se da su njih trojica, 13. novembra 2018. godine, u Bulevaru kralja Aleksandra ispred jedne kockarnice prišli pedesetjednogodišnjem muškarcu, udarili ga pesnicom u lice usled čega je on izgubio svest, a potom mu iz džepa pantalona uzeli 70 evra i oko 4.700 dinara.

Zbog zadobijenih povreda muškarcu je pomoć ukazana na VMA, gde su mu konstatovane lake telesne povrede.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Boru, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u tom gradu, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv tridesetosmogodišnjeg muškarca, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teška krađa.

On se sumnjiči da je u februaru ove godine obio jednu kuću u Boru čiji je vlasnik tada bio u inostranstvu i iz nje ukrao razne stvari, čija se vrednost procenjuje na oko 120.000 dinara, koje je potom prodao.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Nišu, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u tom gradu, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv dvadesettrogodišnjeg mladića, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo teška krađa.

On se sumnjiči da je u periodu od 10. do 12. avgusta 2018. godine napravio otvor u zidu magacina jednog preduzeća iz koga je ukrao balirane kocke bakra.

Time je, kako se sumnja, preduzeću naneo štetu od oko 3,2 miliona dinara.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pančevu, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u Smederevu, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv četrdesettrogodišnjeg muškarca, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio dva krivična dela teška krađa, kojima je „Vatrogasno društvo Dolovo“ i jednu meštanku oštetio za oko 250.000 dinara.

Prilikom pretresa, policija je pronašla četiri radio stanice, dvoje klešta, dve baterijske lampe, brusilicu, motornu testeru, grejnu peć i građevinska kolica, za koje se sumnja da su ukradeni.

Takođe, pronađene su i skupocene naftne pumpe, kompresori, razni alat, kablovi za struju i električna rasveta, čija se vrednost procenjuje na više od 500.000 dinara.

Osumnjičeni se inače nalazi u pritvoru u Okružnom zatvoru Smederevo zbog ranije izvršenih krivičnih dela.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu, po nalogu Drugog osnovnog javnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv dvadesetpetogodišnjeg mladića, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio četiri krivična dela razbojništva.

Sumnja se da je on, zajedno sa još jednom osobom, 25. oktobra ove godine iz jedne prodavnice u Ulici Sretena Vukosavljevića, uz pretnju nožem oduzeo 90.000 dinara, a nekoliko dana kasnije iz iste prodavnice ali u Kaluđerici još 20.000 dinara.

Takođe se sumnja da su njih dvojica, 10. novembra 2018. godine, iz druge prodavnice takođe u Kaluđerici oduzeli 90.000 dinara, a 17. novembra 2018.

godine iz radnje u Ulici

Ljubiše Miodragovića oko 50.000 dinara.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Beogradu, po nalogu Drugog osnovnog javnog tužilaštva, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv tridesetosmogodišnjeg muškarca, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio šest krivičnih dela neovlašćeno korišćenje tuđeg vozila.

On se tereti da je na teritoriji Beograda, u oktobru i novembru 2018. godine, podesnim predmetom otključavao brave na vratima automobila a potom ih odvozio u nepoznatom pravcu i ostavljao na ulici.

Policija je pronašla automobile marke "fiat uno", "mazda 626", "micubiši kolt", "citroen ZH", kao i dva vozila "suzuki maruti" i vratila ih vlasnicima.

***

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Pirotu, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u tom gradu, podneli su krivičnu prijavu u redovnom postupku protiv dvadesettrogodišnjeg mladića, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo prevara.

On je, kako se sumnja, sa muškarcem iz Pirota ugovorio prodaju preko Interneta dva mobilna telefona marke „ajfon“ za 125.000 dinara. Nakon što mu je muškarac uplatio dogovorenu sumu novca, mladić mu nije isporučio telefone.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track