ŠOK! PRIPADNIK KAVAČKOG KALANA KUPOVAO LOKALE OD KEŽMANA! Blokirana imovina Andrića
Foto: Boris Pejović, Marina Lopičić

Privremena mera

ŠOK! PRIPADNIK KAVAČKOG KALANA KUPOVAO LOKALE OD KEŽMANA! Blokirana imovina Andrića

Crna Hronika -

Igor Andrić, koji se dovodi u vezu sa kriminalnim klanom iz Kotora, navodno je pre tri godine od bivšeg fudbalera Mateje Kežmana pazario poslovni prostor u Podgorici

Mateja Kežman, nekadašnji fudbaler, a sada menadžer, navodno je pre tri godine prodao svoje vredne nekretnine jednom pripadniku "kavačkog klana" iz Kotora, prenose crnogorski mediji.

Prema pisanju tamošnjih medija, Kežman je 2015. prodao četiri lokala u Podgorici, a kupac tih nekretnina navodno je bio izvesni Igor Andrić, koga crnogorski istražitelji dovode u vezu s kriminalnim klanom.

Privremena mera

- Kežman je posedovao četiri poslovna prostora u zgradi "Vektra" u Podgorici, površine od 40 kvadrata po lokalu. On je pre tri godine to navodno prodao Andriću - prenose podgorički mediji i objašnjavaju da se sumnja da je Andrić te nekretnine platio novcem koji je stečen kriminalom.

zgrada u kojoj se nalaze sporni lokali
zgrada u kojoj se nalaze sporni lokalifoto: Printscreen Vijesti.me/Boris Pejović

- Upravo zbog tih sumnji, Viši sud u Podgorici je početkom novembra stavio Andrićeve nekretnine pod blokadu. Na zahtev Specijalnog tužilaštva iz Podgorice, Viši sud je doneo privremenu meru zabrane raspolaganja i korišćenja imovine, vredne više miliona evra, koja je u vlasništvu "kavačkog klana", kojim navodno rukovodi Slobodan Kašćelan - preneli su crnogorski mediji i naveli da poslovni prostor koji je nekada bio u vlasništvu Mateje Kežmana nije jedina nekretnina koja je privremeno oduzeta od pripadnika "kavačkog klana".

- Tako su se pod blokadom države našle brojne kuće, stanovi, parcele i pokretna imovina od Kotora do Podgorice, koju je klan, kako se sumnja, platio novcem stečenim nezakonitim poslovima - rekao je izvor crnogorskih medija.

Akcija "Čiste ruke"

Ime nekadašnjeg fudbalera Mateje Kežmana nedavno se pominjalo i u velikoj međunarodnoj policijskoj akciji pod nazivom "Čiste ruke". U ovoj policijskoj akciji, kojom su rukovodili belgijski istražitelji, uhapšena su dvojica Kežmanovih bliskih saradnika - Uroš Janković i Dejan Veljković.

Kežman i Janković
Kežman i Jankovićfoto: Instagram/Printscreen

- Sumnja se da su oni učestvovali u sumnjivim transferima fudbalera, nameštanju utakmica i pranju novca. Veljković je nedavno sklopio sporazum s belgijskim tužilaštvom i praktično postao svedok-saradnik. On će, prema sporazumu, morati da ispriča sve što zna o fudbalskim malverzacijama i o svojoj ulozi u tome, ali i o ulozi drugih ljudi - objašnjava izvor.

Ko je Igor Andrić Pomorac koji zarađuje stotine hiljada evra

Igor Andrić je navodni član "kavačkog klana" protiv koga se vodi krivični postupak, kojim se 15 pripadnika "kavačke grupe" terete za reketiranje, pranje novca, prodaju droge i davanje mita. Grupu je, prema sumnjama istražitelja, predvodio Slobodan Kašćelan, koji je u bekstvu, i njegovi saradnici Vladimir Božović, Miloš Radonjić, Siniša Vlahović, Aleksandar i Igor Đurišić i Davor Prelević. Andrić je na jednom od suđenja ispričao da kao pomorac godišnje zarađuje sto hiljada evra i da nije imao potrebe da se bavi kriminalom.

(Kurir.rs/ Danijela Jovanović/ Foto: Vijesti Boris Pejović,Vladimir Šporčić, printskrin Instagram )

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track