UHAPŠEN ZBOG PRETNJI VUČIĆU NA TVITERU: Pretio da će predsedniku nestati neko iz porodice!
Foto: Vlada Šporčić

kriminal na društvenim mrežama

UHAPŠEN ZBOG PRETNJI VUČIĆU NA TVITERU: Pretio da će predsedniku nestati neko iz porodice!

Crna Hronika -

Novosadanin Đuro T. uhapšen je nakon što je putem Tvitera otvoreno pretio smrću predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i najavljivao otmicu člana njegove porodice.

"Blic" nezvanično saznaje da su pretnje upućene sa profila @AgentStrani, a policija sumnja da je korisnik koji stoji iza njega Đuro T. koji je juče uhapšen.

"Vučiću Aleksandre, u meni ne živi strah od tebe, čega sam siguran da si svestan; Otići ću jedan korak dalje kroz najavu da će narednih dana nestati neko tebi (porodično i kriminalno) veoma blizak. Moja jedinica ne pravi greške", napisano je na tom Tviter nalogu.

Autor tvitova je, kako se navodi, najverovatnije želeo da ostavi utisak da iza njega stoji izraelska tajna služba Mosad koju je često pominjao u pretnjama Vučiću.

"Vučiću Aleksandre, tvoj strah od mene (nas @TheMošadIL) je naravno opravdan. Svakoga sekunda dok lično ne stanem pred tebe, živi u strahu - kako si sudio biće ti suđeno. Moja reč stoji", piše u drugom tvitu.

Autor tvitova je, kako se navodi, pretio i drugim predstavnicima vlasti, među kojima su direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić i zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić, a njegovo saslušanje je bilo predviđeno za danas u Beogradu.

(Kurir.rs/Tanjug)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track