VOŽDOVAC U STRAHU! HULIGANI TERORIŠU MATURANTE! Dečak pretučen zbog majice koju je nosio, a onda je ovaj GRAFIT napravio novi haos! (FOTO)
Foto: Sonja Spasić

obračun

VOŽDOVAC U STRAHU! HULIGANI TERORIŠU MATURANTE! Dečak pretučen zbog majice koju je nosio, a onda je ovaj GRAFIT napravio novi haos! (FOTO)

Crna Hronika -

Zbog grafita posvećenog Crvenoj zvezdi šestorica napadača brutalno pretukla dvojicu maturanata Dvanaeste beogradske gimnazije na Voždovcu, a potom jednog izboli nožem

Policija je uhapsila šestoricu huligana iz Beograda zbog sumnje da su u četvrtak oko 16.30 u Ulici Jove Ilića na Voždovcu brutalno pretukla A. A. (18) i M. D. (18), učenike četvrtog razreda Dvanaeste beogradske gimnazije, nakon čega su jednog od njih tri puta uboli nožem.

Povređeni srednjoškolci su posle stravičnog incidenta hitno prevezeni u Urgentni centar. Na sreću, oni nisu životno ugroženi, pa su iste večeri pušteni na kućno lečenje. Zbog sumnje da su brutalno pretukli i ranili gimnazijalce, policija je uhapsila S. D. (20), J. N. (20), J. O. (21), M. N. (21), P. G. (19) i J. J. (22).

Čekali veliki odmor

Kako saznajemo, grupa huligana izazvala je sukob zbog išaranog grafita posvećenog Crvenoj zvezdi.

foto: Sonja Spasić

- Napad na maturante iz Beograda dogodio se iza škole, u vreme velikog odmora. Gnevna grupa huligana ih je sačekala da izađu iz škole, nakon čega su počeli da se svađaju zbog išaranog grafita na toj obrazovnoj ustanovi. Verbalni sukob je ubrzo prerastao u fizički jer su razbojnici počeli rukama i nogama da udaraju dvojicu tinejdžera, koji su bili brojčano nadjačani i nisu mogli da im se suprotstave - navodi izvor upućen u istragu.

Prema njegovim rečima, ubrzo je jedan od uhapšenih mladića nožem napao srednjoškolce.

- Tada je situacija postala mnogo ozbiljnija. Mladić koji je potegao nož ubo je A. A. tri puta - u rame, ruku i plećku, dok je M. D. prošao s povredom oka i manjom ranom od oštrog sečiva. Huligani su se potom razbežali, a policija ih je iste večeri identifikovala i pokrenula potragu za njima. Oni su ubrzo pronađeni i uhapšeni - dodaje naš sagovornik.

foto: Sonja Spasić

Rat huligana

Izvor Kurira navodi da huligani često terorišu ovaj voždovački kraj. U krugu gimnazije su se, kako kaže, i ranije dešavali stravični sukobi u kojima su učenici bili žrtve.

- Nedavno je ispred škole pretučen i ranjen još jedan mladić, i to zbog majice koju je nosio! Na majici je bio ištampan grb jednog poznatog srpskog fudbalskog kluba. Huligani su tog dana učenika uboli nožem u ruku, a potom pobegli - kaže sagovornik Kurira.

Škola Direktorka na sastanku

Novinari Kurira pokušali su juče da stupe u kontakt s direktorkom Dvanaeste beogradske gimnazije, ali bezuspešno. Zaposleni u školi su nam rekli da je ona na sastanku i da nije u mogućnosti da nas primi.

Saslušanje Huligani pred tužiocem

Uhapšeni huligani danas će biti saslušani u Drugom osnovnom tužilaštvu u Beogradu, koje protiv njih vodi istragu. - Nakon policijskog zadržavanja, uhapšeni će biti sprovedeni u tužilaštvo, gde će moći da iznesu odbranu. Njima se na teret stavlja krivično delo nasilničkog ponašanja, kao i nanošenje povreda - kaže naš izvor.

(Kurir.rs/Dušan Stamenković/Foto:Sonja Spasić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track