Najnovije vesti

ISPALIO JE 4 HICA U SUPRUGU TAMARU, OSUĐEN NA 6 GODINA: Porodični zločin na Novom Beogradu dobio epilog! Sve je počelo jer je htela da ga napusti?
Foto: Privatna Arhiva

SKANDAL

ISPALIO JE 4 HICA U SUPRUGU TAMARU, OSUĐEN NA 6 GODINA: Porodični zločin na Novom Beogradu dobio epilog! Sve je počelo jer je htela da ga napusti?

Crna Hronika

Duško Rodić (38), koji je 18. decembra prošle godine ispalio četiri hica u suprugu Tamaru Lakićević Rodić (38), a potom pucao sebi u glavu, osuđen je u Višem sudu u Beogradu na samo šest godina zatvora!

Sudsko veće kaznilo ga je sa svega pet godina zatvora za pokušaj ubistva supruge i još godinu dana za nelegalno nošenje pištolja.

Olakšavajuće okolnosti

- Olakšavajuće okolnosti su to što je Rodić priznao izvršenje krivičnog dela,

kao i to što ranije nije osuđivan - rekla je u obrazloženju presude sudija Olivera Pajić.

Podsetimo, Rodić, koji je bio vlasnik PR agencije, pokušao je da ubije suprugu, inače direktorku vrtića u Dobanovcima, u trenutku kada je ona ušla u automobil koleginice koja je došla da je poveze na posao. Čim je sela na mesto suvozača, Duško je prišao, otvorio vrata i pucao joj u noge i stomak. Zločin se dogodio u Ulici Jurija Gagarina, ispred zgrade u kojoj su oni živeli, naočigled brojnih svedoka.

Mesto zločina... Rodić je upucao suprugu dok je s koleginicom bila u automobilu
Mesto zločina... Rodić je upucao suprugu dok je s koleginicom bila u automobilu foto: Kurir

- Pošto je ispalio četiri hica u suprugu, Duško je pucao sebi u glavu. Pravo je čudo da su oboje preživeli, naročito on, pošto je borba za njegov život u Urgentnom centru trajala danima. Pošto se oporavio, prebačen je u pritvor, koji mu je juče produžen - kaže sagovornik Kurira.

Stav

Da je presuda na koju je Rodić osuđen godinu dana posle stravičnog porodičnog nasilja koje je potreslo Srbiju izuzetno mala, smatra i Vesna Stanojević, koordinatorka Sigurne ženske kuće.

- Za pokušaj ubistva to je mala kazna i primer koliko nemamo sluha za nasilje, jer ti muškarci koji su blago ili uslovno kažnjeni imaju mogućnost da ponove delo. Kazna je neadekvatna i nema poentu. Nedavno smo u Negotinu imali slučaj da je muž za svirepo ubistvo žene osuđen na svega 15 godina zatvora, što je nedopustivo, jer on može izaći na slobodu i brže i opet uraditi isto. Sudovi očigledno ne rade kako treba i treba im postaviti pitanje da li su životi žena tako malo važni - kaže Stanojevićeva za Kurir.

Svađa pre pucnjave Htela da ga ostavi?

Komšije porodice Rodić ispričale su posle zločina da su oni bili uzorna porodica i da imaju osmogodišnju ćerkicu. Kako su rekli, uvek su svuda išli zajedno i iz njihovog stana se nikada nije čula buka. Međutim, kako su ispričali, toga jutra su čuli kako se supružnici svađaju ispred zgrade i kako je navodno Tamara suprugu tokom rasprave rekla da će ga ostaviti.

(Kurir.rs/J. Spasić - J. Ivić/Foto: Kurir, Privatna arhiva)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...