HVALA BOGU, SA MOJE PORODICE BIĆE SKINUT OGROMAN TERET: Saško Bogeski danas pravosnažno oslobođen za ubistvo provalnika u samoodbrani u Žarkovu
Foto: Vladimir Šporčić

epilog u apelacionom sudu

HVALA BOGU, SA MOJE PORODICE BIĆE SKINUT OGROMAN TERET: Saško Bogeski danas pravosnažno oslobođen za ubistvo provalnika u samoodbrani u Žarkovu

Crna Hronika -

BEOGRAD - Saško Bogeski, koji je u maju 2013. godine u svom stanu u Žarkovu nožem usmrtio provalnika Vladimira Manića u samoodbrani juče je pravosnažno oslobođen krivice!

Naime, Apelacioni sud u Beogradu odbio je žalbu tužilaštva i samim tim je potvrđena prvostepena presuda Višeg suda u Beogradu, koji je zaključio da je

Bogeski delovao u samoodbrani.

foto: Vladimir Šporčić

Bogeski je za Kurir izjavio da još nema zvaničnu informaciju da je oslobođen, ali ukoliko je to tačno, kako kaže sa njega i njegove porodice biće skinut ogroman teret.

- Ako je tako želim da se zahvalim bogu i svim ljudima na podršci. Pet i po godina je trajalo i nimalo nije bilo lako. Mogu da kažem samo da niko ne doživi ovako nešto ili bilo šta slično - rekao je Bogeski koga je tužilaštvo je teretilo za krivično delo ubistvo u prekoračenju nužne odbrane, ali je sud stao na stanoviše da je on delovao u nužnoj obrani (samoodbrani) - koja isključuje postojanje krivičnog dela.

foto: Aleksandar Jovanović

Podsetimo, do tragedije je došlo kada je Vladimir Manić, koji je od ranije poznat policiji, upao u stan porodice Bogeski kroz prozor i tamo na Saška nasrnuo šrafcigerom. Bogeski imao nož u rukama i tokom borbe mu je naneoteške telesne povrede zbog kojih je Manić preminuo 400 metara od zgrade.

Bogeski je, u svojoj odbrani sudu ispričao da se te večeri spremao da legne, kada je njegova supruga, dok je uspavljivala njihovu ćerku, čula šumove u drugoj prostoriji i uplašila se da nekoga ima u stanu.

foto: Vladimir Šporčić

Bogeski je objasnio da je pomislio je da je u stanu provalnik i rekao supruzi da pozove policiju. Uzeo je nož iz kuhinje i otišao u dnevnu sobu gde je video jednu osobu koja mu je uperila baterijsku u glavu pa joj nije video lice.

Zamahnuo je nožem, ali ne zna da li je tu osobu isekao. Provalnik je po njegovoj priči pobegao tako što je iskočio kroz prozor.

(Kurir.rs/J. Rafailović/Foto: Vladimir Šporčić)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track