Najnovije vesti

TAJNI PLAN VOĐE KAVAČKOG KLANA: Slobodan je uhapšen u Pragu tokom spektakularne akcije, a da li IZA SVEGA STOJI NAMERNA PREDAJA? Ovo bi mogao biti RAZLOG!
Foto: Printscreen

sumnjivo

TAJNI PLAN VOĐE KAVAČKOG KLANA: Slobodan je uhapšen u Pragu tokom spektakularne akcije, a da li IZA SVEGA STOJI NAMERNA PREDAJA? Ovo bi mogao biti RAZLOG!

Crna Hronika

Vođa "kavačkog klana" iz Kotora Slobodan Kašćelan (50) se dogovorio o svojoj predaji u momentu kada je bio siguran da protiv njega nema dovoljno dokaza da je na čelu ozloglašenog klana, tvrde tamošnji mediji.

 

Prema pisanju crnogorske "Borbe", Kašćelan, za kojim je bila raspisana poternica još 2016. godine zbog postupka koji se vodi protiv njega u Crnoj Gori, nakon dugih pregovora oko predaje, sam se predao. Kod njega su prilikom hapšenja pronađeni francuski pasoš, koji je falsifikovan, a kosovski je izdat od lokalnih vlasti na ime Slobodan Perić, što znači da će, kako se navodi, kosovski istražitelji raditi na utvrđivanju osoba koje su omogućile beguncu da dobije ovaj dokument.

 

Kašćelan će, piše ovaj list, negirati da ima bilo kakve veze sa kavačkim klanom, kao što je to uradio i Jovica Vukotić, koji se dovodi u vezu sa suparničkim škaljarskim klanom.

 

- Kašćelan je često menjao mesto boravka i koristio lažni identitet - naveli su u crnogorskoj policiji.

 

foto: Printscreen

 

Kako piše crnogorski "Dan", Kašćelan se trenutno nalazi u pritvoru u Češkoj i u toku je razmena podataka tamošnjih vlasti sa crnogorskom policijom.

 

Sagovornici "Dana" pojasnili su da je pokrenut postupak protiv Kašćelana zbog falsifikovanog pasoša i da će izručenje Crnoj Gori zavisiti od ishoda tog postupka.

 

Dva dana ranije u Tivtu je uhapšen Kašćelanov telohranitelj Srđan Jurišević (35), kod kojeg je pretresom stana pronađen pištolj za koji nije imao dozvolu.

Izvesno je da policija ima dokaza za neka krivična dela protiv Kašćelana, ali nema materijalnih dokaza da je on stvarno vođa pomenutog klana. Kašćelan nije živeo sam u Pragu, a osoba koja je živela sa njim dan ranije je napustila stan.

 

Istražitelji su Kašćelanu ušli u trag još pre pola godine, kada se krio u Beču.

 

Krio se i u Peći

 

Kako pišu crnogorski mediji, pre mesec dana presretnut je njegov razgovor sa bliskim rođakom iz Austrije. U toku rada na ovom slučaju, istražitelji su utvrdili da se Kašćelan jedno vreme krio i u Peći, gde je bio u štek-stanu sa Mariom Miloševićem, koji je letos uhapšen u Prištini po poternici koja je za njim raspisana zbog optužbi da je učestvovao u likvidaciji Radomira Đuričkovića. Milošević je, kao i Kašćelan, imao legalno izdati kosovski pasoš sa lažnim imenom. Prema saznanjima “Dana” iz policije, Kašćelanu su u skrivanju pomagali pripadnici narko-klana čiji je vođa, prema sumnjama bezbednosnih službi, Pljevljak Darko Šarić.

 

 

Kurir.rs/Blic/Dan,Borba

 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...