OPERACIJA IZBEGLICA OTKRILA: Srbi na NEVEROVATAN NAČIN slali drogu iz Brazila u Evropu! Kokain pakovali u KIKIRIKI I PŠENICU kao nikada do sada, a iza svega stoji Šarićev čovek (FOTO)
Foto: Printscreen

otkrivamo

OPERACIJA IZBEGLICA OTKRILA: Srbi na NEVEROVATAN NAČIN slali drogu iz Brazila u Evropu! Kokain pakovali u KIKIRIKI I PŠENICU kao nikada do sada, a iza svega stoji Šarićev čovek (FOTO)

Crna Hronika -

Vladimir Račić, koji je u Srbiji osuđen na 10 i po godina zatvora kao član grupe Darka Šarića, navodno je organizovao veliku međunarodnu bandu krijumčara narkotika iz Brazila u Evropu

Međunarodna banda krijumčara kokaina iz Brazila, koja je mesecima organizovala transport droge iz brazilskih luka u zapadnu Evropu, navodno je delovala pod rukovodstvom Vladimira Račića (38), koji je u Srbiji već osuđen zbog trgovine kokainom, kao pripadnik grupe Darka Šarića, prenose brazilski mediji.

foto: Printscreen

Kako prenose lokalni mediji, sumnja se da iza narko-klana koji je kokainom snabdevao evropsko tržište stoje dvojica Srba. Pretpostavlja se da je jedan od njih upravo Vladimir Račić, koji je 10. decembra u odsustvu pred Specijalnim sudom u Beogradu osuđen na 10 i po godina zatvora zbog sumnje da je sa Šarićem i njegovim saradnicima učestvovao u krijumčarenju 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike u Evropu.

foto: Printscreen

Uhapšene i žene

Tajna operacija brazilske policije pod nazivom "Izbeglica" otpočela je u aprilu ove godine, a izdat je nalog za hapšenje 13 osoba. Osam meseci kasnije uhapšena su petorica muškaraca i dve žene iz različitih delova Brazila - Sao Paula, Itažaija i Gvaruljosa. Za Račićem i još jednim vođom ovog narko-kartela, koji je takođe srpskog porekla, još uvek se traga.

foto: Printscreen

- Srbi su poslove s narkoticima obavljali korišćenjem lažnih dokumenata, koji su im obezbedili da u stranu državu uđu kao izbeglice. Sumnja se da su oni kokain u kamionima i kontejnerima prevozili iz Južne Amerike u Evropu. Droga je navodno tovarena u Paragvaju, nakon čega je iz Brazila, preko luke Santos i Itažai, stizala na odredište - u Evropu - navodi izvor brazilskih medija.

foto: Printscreen

Prema njegovim rečima, tokom policijske istrage otkrivene su dve isporuke čistog kokaina spremnog za transport u Liverpul.

Drogu slali za Englesku

- U oktobru je policija zaplenila oko 450 kilograma kokaina koji je trebalo da stigne u Englesku. Analizom je utvrđeno da je u pitanju droga čistine 90 procenata, spremna za konzumiranje. Brazilska policija je drugi put zaplenila tonu kokaina, koji je trebalo da stigne do Francuske - navode tamošnji mediji.

Brazilska policija saopštila je da je Račić, koji je osuđivan i u Srbiji i za kojim je raspisana međunarodna poternica, u Brazil ušao u decembru 2017. godine, i to sa falsifikovanim dokumentima.

foto: Printscreen

- On je u zemlju ušao sa dozvolom za izbeglice, a policija je kasnije utvrdila da je ta dozvola lažna - preneli su mediji.

Inovativni Drogu pakovale mašine

Kako su objasnili brazilski mediji, narko-klan je drogu iz brazilskih luka slao u kontejnerima, a kokain je uglavnom bio sakriven u tovarima pšenice i kikirikija. Takođe, ova grupa je usavršila i novi model pakovanja kokaina. - Za pakovanje su koristili mašine, što do sada nije bio slučaj kada je kokain u pitanju. Tako su ubrzavali proces pakovanja, ali i smanjivali troškove rada - preneli su brazilski mediji.

(Kurir.rs/D.Stamenković - M.Cukić/Foto:Printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track