Najnovije vesti

NEMA PRAVDE ZA JUTKINE ŽRTVE: Sve žene koje su predsednika opštine Brus prijavile za zlostavljanje ostale bez posla, a on izbegava suđene
Foto: Youtube Printscreen

skandalozno

NEMA PRAVDE ZA JUTKINE ŽRTVE: Sve žene koje su predsednika opštine Brus prijavile za zlostavljanje ostale bez posla, a on izbegava suđene

Crna Hronika

Predsednik opštine Brus Milutin Jeličić Jutka ni juče se nije pojavio na suđenju za polno uznemiravanje Marije Lukić koje je zakazano pre mesec dana i tako se još jednom poigrao sa sudom i žrtvom.

Jeličić nije došao ni na ročište u novembru, tada zbog navodnog dvodnevnog puta njegovog advokata Irene Đorđević u Beč. Jeličić je za juče u isto vreme kada je bilo zakazano suđenje zakazao i sednicu Skupštine opštine Brus.

foto: Marina Lopičić

Advokat oštećene Marije Lukić Borivoje Borović kaže za da je zbog nedolaska tražio da Jeličić bude kažnjen, navodi Blic.

- Nije se pojavio iako je još u novembru na prethodnom ročištu dobio poziv. Ciljano je zakazao sednicu Skupštine u isto vreme kada je bilo zakazano i suđenje. Tražio sam da se novčano kazni pošto se ruga pravosuđu - navodi Borović.

Za uvodno izlaganje, kako kaže, Borović je pripremio veštačenje stanja oštećene, dokaze da je Jutka izbacio Lukićevu sa posla nakon što ga je prijavila policiji, kao i dokaze da je naložio rušenje lokala žrtvinog supruga u znak osvete. Takođe će kao svedoke pozvati Jeličićeve žrtve čije je slučajeve tužilaštvo odbacilo.

- Priložiću sudu i SMS-ove u kojima Jeličić laže da ga štiti predsednik Srbije Aleksandar Vučić, a tražiću i njegovo neuropsihijatrijsko veštačenje ako nastavi ovako da se ponaša - ističe Borović.

foto: Printscreen

Sudija Mladen Tipsarević zatražio je da suđenje bude zatvoreno za javnost, pa je Borović reagovao i rekao da je sudija time prekršio zakon.

Marija Lukić kaže da je očigledno da se Jeličić služi svim mogućim sredstvima kako bi odložio pojavljivanje na sudu. Ovoga puta, kako kaže, zloupotrebio je svoj položaj.

- Razočarana sam i besna. Očigledno je da neko stoji iza njega i dozvoljava mu da se ovako bahato ponaša. Takođe mu dozvoljava da obavlja javnu funkciju, i to funkciju predsednika opštine, i to opštine u kojoj mu se sudi za dva krivična dela - navodi Lukićeva.

Jeličića je, kako smo pisali, sedam žena prijavilo za seksualno uznemiravanje, ali je Tužilaštvo u Kruševcu procenilo da samo u slučaju Marije Lukić postoji dovoljno dokaza da se podigne optužnica. Lukićeva je bila Jeličićeva sekretarica, a za dve godine Jutka joj je poslao čak 15.000 lascivnih SMS-ova poruka. Kada više nije mogla da trpi, prijavila je nasilnika.

Takođe, sve žene koje su prijavile Jeličića ostale bez posla, a Sandra Milanović je otišla u Nemačku da radi pošto ovde nije mogla da se zaposli.

(Kurir.rs/Blic, I.M.Jasnić)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...