Najnovije vesti

CRNI BILANS RASTE: 5 stradalo, među njima i DRUGO DETE (15) U toku 5 HITNIH OPERACIJA, ishod neizvestan
Foto: M.S.

Porodice povređenih u šoku, strepe za živote najmilijih

CRNI BILANS RASTE: 5 stradalo, među njima i DRUGO DETE (15) U toku 5 HITNIH OPERACIJA, ishod neizvestan

Crna Hronika

NIŠ - Pet osoba je danas poginulo, a više od 26 ih je povređeno u sudaru voza i autobusa na obeleženom pružnom prelazu, ali bez rampe, u Donjem Međurovu kod Niša.

1 / 27 Foto: M.S.

Direktor Kliničkog centra u Nišu Zoran Radovanović potvrdio da je na licu mesta poginulo dvoje odraslih i dete. Još dve osobe preminule su u Kliničkom centru u Nišu - žena (42) na operacionom stolu i devojčica od 15 godina.

 

Podsetimo, autobus, koji je prevozio decu u srednju školu, od siline udarca se prepolovio. Svi povređeni bili su u autobusu, a niko od 10 putnika iz voza nije povređen.

 

Direktor Urgentnog centra KC Niš Miodrag Lazić rekao je da su za 15 minuta primili 30 povređenih, od kojih su 10 do 12 životno ugroženi. Među teško povređenima je i desetoro dece, dodao je.

 

"Reč je o izuzetno teškim povredama, politraumama. U toku je pet izuzetno teških operacija s neizvesnim ishodom. U pitanju su pacijenti s teškim povredama", rekao je Lazić.

Direktor niške Hitne pomoći Slavoljub Živadinović rekao je da se, posle nesreće, reagovalo brzo i da su svi povređeni zbrinuti. "Vrlo brzo smo saznali da se radi o autobusu, da ima više povređenih. Poslali smo odmah tri ekipe, zatim još četiri iz redovnog sastava. Obezbedili smo još 10 vanrednih ekipa", rekao je Živadinović.

 

Ova teška saobraćajna nesreća odigrala se jutros oko 7.30 na obeleženom pružnom prelazu, ali bez rampe, u Donjem Međurovu kod Niša.

 

Očevidac Stevan Jocić je preneo novinarima da je prvo čuo jak prasak, a potom je video šta se zaista dogodilo.

 

"Počele su da stižu ekipe Hitne pomoći. Kada smo izašli, videli smo autobus presečen na pola. Putnici su bili unutra, u autobusu sve srednjoškolci...", priča Jocić.

On je rekao da su se slične stvari već dešavale i da su u tim nesrećama uglavnom učestvovali putnički automobili, kao i da su meštani pisali peticiju da se postavi rampa ili neko signalno osvetljenje kada nailazi voz, ali da za sada ništa nije učinjeno.

 

Šesnaestogodišnji Dimitrije Jovanović, koji ima lakše povrede, ispričao je za RTS da je nesreća bila stravična i da je u autobusu bilo dosta njegovih drugova. "Izašao sam napolje, oni su plakali. Samo sam čuo kad je autobus udaren", ispričao je Dimitrije.

Nesreća se dogodila kada je putnički voz, koji je u 7.14 krenuo iz železničke stanice Niš za Prokuplje, pri izlasku iz železničke stanice Međurovo udario u putnički autobus.

 

Na mestu nesreće su bili policija, vatrogasci i Hitna pomoć, kao i železnička Komisija za isleđenje vanrednih događaja.

 

(Kurir.rs/M.S./RTS/Blic/Foto: M.S.)

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...