posle stravične nesreće kod niša

NAJTUŽNIJE MESTO U SRBIJI DANAS JE URGENTNI U NIŠU (UZNEMIRUJUĆI SNIMAK): Sine, mama je umrla... Nisam znao kako da ti kažem... Majke kukaju na sav glas, preklinju lekare, jecaji se prolamaju hodnicima, očevi slomljeni od bola

Crna Hronika -

NIŠ - Urgentni centar u Nišu danas je mesto najvećeg straha, najvećih nada i strepnji, ali i najveće tuge u Srbiji posle nezapamćene nesreće koja je Donje Međurovo nadomak Niša zavila u crno.

1 / 29 Foto: M.S.

Iz ove zdravstvene ustanove, koja je danas zbrinula 30 povređenih u stravičnoj nesreći i čini sve da spase one koji se bore za život, pristižu scene koje kidaju dušu, one koje ne biste poželeli ni najgorim neprijateljima.

Jauci i kuknjava majki i očeva lome se bolničkim hodnicima... I lekare obuzima jeza a današnji dan mnogima će biti verovatno najteži u životu - dan kad su roditeljima morali da saopšte da im dece više nema. Danas su još dve porodice u Srbiji zavijene u crno posle jutrošnje nesreće - izgubili su decu.

Jedno dete stradalo je na mestu nesreće, a drugo je izdahnulo na operacionom stolu podlagavši povredama...

- Šta je moj sin kome kriv... Šta je on kome skrivio da mu se ovo desi... Ima samo 15 godina i to zbog tuđe greške - na sav glas kuka otac poginulog deteta (15) slomljen od bola... Odbijajući lek za smirenje jer nema leka za bol kad ti deteta više nema.

Na operacionom stolu izdahnula je i žena povređena u nesreći (42), a kukao je i njen muž na sav glas pitajući sve unaokolo kako sad da kaže sinu da mi majke više nema...

- Sine, mama je umrla... Nisam smeo da ti kažem... - kazap je otac sinu danas u niškom Urgentnom, stežući ga u zagrljaj i šapćući samom sebi Tebe mi je

sine ostavila...

Među teško povređenima je i vozač autobusa, koji je pod nadzorom i obezbeđenjem policije koja ga čuva od rođaka povređenih koji su preplavili niški Klinički centar.

1 / 4 Foto: M.S.

Podsećamo, autobus smrti bio je pun đaka koji su njime, kao i svakog jutra, išli u školu. Među skoro trideset povređenih više od desetoro su deca, od kojih su neka u izuzetno teškom i kritičnom stanju i bore se za život. Među 5 poginulih sada je dvoje dece od 17 i 15 godina i troje odraslih.

Podsetimo, u stravičnom sudaru voza i autobusa na licu mesta, jutros oko 7.30, poginule su tri osobe, dok su u Kliničkom centru preminule još dve u toku operacije.

(Kurir.rs/Foto: Kurir TV printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track