LIKVIDACIJA VOĐE DELIJA UBIJENOG KAVČANINA LANSIRALA U SVET KRIMINALA, A ODALA GA OSOBA OD KOJE JE NAJMANJE OČEKIVAO: Buran krimi-put ubijenog člana Kavačkog klana!
Foto: Printscreen Facebook

buran život!

LIKVIDACIJA VOĐE DELIJA UBIJENOG KAVČANINA LANSIRALA U SVET KRIMINALA, A ODALA GA OSOBA OD KOJE JE NAJMANJE OČEKIVAO: Buran krimi-put ubijenog člana Kavačkog klana!

Crna Hronika -

Vladimir Roganović iz Herceg Novog, jedan od članova kavačkog klana koji je danas likvidiran u centru Beča u žižu javnost dospeo je zbog ubistva vođe Delija, Marka Vesnića, za koje je osuđen njegov brat Duško.

Duško Roganović je za likvidaciju jednog od vođa navijača "Crvene zvezde" prvo osuđen na 12 godina, ali mu je pravosnažnom odlukom Apelacionog suda zatvorska kazna smanjena na osam godina, a isti sud je potvrdio oslobađajuću presudu za Vladimira.

U prvostepenoj presudi stajalo je da se konstatuje da je dokazano da je Duško Roganović naoružan pištoljem ispalio više hitaca prema Vesniću, koji su ga promašili, a da mu je potom prišao dok je sedeo na klupi i ispalio još dva hica - koja su rikošetirala i nanela smrtonosne povrede Beograđaninu.

Piše i da sud nije mogao da prihvati navode optužnice da su Vladimir Roganović i njihov prijatelj Dražen Čađenović, koji je takođe bio optužen, držali Vesnića dok je sedeo na klupi i tako ga onemogućili da se brani.

U obračunu koji se odigrao u Igalu je lakše povređen i Vesnićev prijatelj Ivan Marković, zvani Ćili (29).

Mediji navode da se obračun dogodio zbog neraščisćenih računa između Vesnića i njegovih prijatelja sa braćom Roganović.

Vesnić je godinama bio vođa "delija". Radio je i kao obezbeđenje biznismenima, direktorima firmi i sporstkih klubova.

Inače, u maju 2017 Vladmiri Roganović je uhapšen zbog korišćenja lažnih dokumenata.

Njega je razotkrila šalterska službenica Policijske stanice (PS) Zvezdara, kojoj su se dokumenta koja joj je predao, učinila sumnjivim.

foto: Facebook

Roganović je kupovinu biometrijskih dokumenata sa lažnim imenom ugovorio sa grupom Užičanina Darka Karaičića, koji je uhapšen krajem marta u Srbiji. Za to je platio 8.000 evra, a zatim je sa dokumentacijom na tuđe ime došao u PS Zvezdara sa zahtevom za pasoš. Šalterskoj službenici su se, međutim, dokumenta učinila sumnjivim, zbog čega je rekla Roganoviću da sačeka da se posavetuje sa šefom i proveri "bazu". Roganović je tada shvatio da je otkriven, pa je pobegao iz policijske stanice pre nego što se službenica vratila iz šefove kancelarije, preneli su mediji prošle godine.

Kasnije je uhapšen u jednom beogradskom motelu, a za ovo delo osuđen je na 8 meseci.

Kurir.rs

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja