ROGANOVIĆ STRAHOVAO ZA SVOJ ŽIVOT U BEOGRADU, MOLIO DA GA IZRUČE CRNOJ GORI, I TO AVIONOM! Plašio se zaseda na putu! Evo šta je tačno tražio od srpskih vlasti
Foto: Printscreen Facebook

život u strahu

ROGANOVIĆ STRAHOVAO ZA SVOJ ŽIVOT U BEOGRADU, MOLIO DA GA IZRUČE CRNOJ GORI, I TO AVIONOM! Plašio se zaseda na putu! Evo šta je tačno tražio od srpskih vlasti

Crna Hronika -

Novljanin Vladimir Roganović, koji je juče likvidiran u centru Beča, živeo je u strahu od likvidacije jer je, kada je 2017. godine uhapšen u Beogradu ponudio državnim organima Srbije da plati troškove svoje ekstradicije u Crnu Goru.

Roganović, koga su bezbednosne službe označavale kao člana kavačkog klana, na ovaj neuobičajen korak se odlučio iz straha za svoju bezbednost u Beogradu, što je za medije tada potvrdio i njegov advokat.

- On je podneo zahtev Ministarstvu pravde, Višem sudu u Beogradu, MUP-u u čijem je sastavu Interpol, da mu se omogući da sam snosi troškove ekstradicije, tačnije da plati avionske karte za policajce koji će ga pratiti i za sebe. Smatra da je vazdušni put u Crnu Goru mnogo bezbedniji od kopnenog, na kome mogu da ga vrebaju razne zasede duž puta u kojima bi mogao da bude životno ugrožen. Smatra i da bi njegova ekstradicija kopnenim putem iziskivala i angažovanje mnogo više, prevashodno pripadnika MUP-a, te da bi zbog njegovog prolaza bili ugroženi i građani Srbije koji bi putovali saobraćajnicama kojom bi njega vozili do granice sa Crnom Gorom - kazao je tada Jakša Peković.

Ova želja mu se prilično brzo i ispunila pošto je 5. januara ove godine izručen crnogorskim vlastima.

foto: Printscreen Facebook

Tri dana pre likvidacije napustio je Crnu Goru, prenose mediji.

Brat mu se krio u Beogradu?

S druge strane, njegovog brat Duško, koji je bio meta napada u kom je izgubio noge, se nakon ove eksplozije sklonio u Beograd, navodno iz straha za sopstvenu bezbednost.

Međutim, crnogorska policija nije odbacila mogućnost da je napad na njega upravo naručen iz prestonice Srbije, i da je Roganović dignut u vazduh u znak odmazde za ubistvo Marka Vesnića, vođe “delija” ubijenog u Igalu kod Herceg Novog 2009. Duško Roganović je sa bratom od strica Vladimirom i Draženom Čađenovićem hapšen zbog ovog ubistva, a čak je, za razliku od njih, i pravosnažno osuđen za ubistvo, zbog čega je u zatvoru proveo osam godina, a izašao je početkom 2016.

Kurir.rs/Blic

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track