UHAPŠENI ODGOVORNI ZA PALJENJE KUĆE NOVINARA MILANA JOVANOVIĆA: Nalogodavac platio dvojici da mu bace Molotovljev koktel
Foto: Printscreen

policija našla napadače

UHAPŠENI ODGOVORNI ZA PALJENJE KUĆE NOVINARA MILANA JOVANOVIĆA: Nalogodavac platio dvojici da mu bace Molotovljev koktel

Crna Hronika -

Ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović saopštio je danas da je rasvetljen slučaj paljenja kuće novinara Milana Jovanovića i da su uhapšeni osumnjičeni nalogodavac i dve osobe koje su osumnjičene da su izvršile ovo krivično delo.

Stefanović je, na konferenciji za štampu, rekao da je dva lica A.M. (1993) i B.S.C. (1981) za ovo krivično delo angažovao I.N. (1977) iz opštine Grocka.

"Osumnjičeni I. N. dao je novac A. M. za izvršenje ovog krivičnog dela. A.M. se zajedno sa prijateljicom B.S.C. odvezao do kuće novinara Jovanovića. A.M. je izašao iz vozila, razbio prozor ciglom i ubacio flašu sa benzinom. Nakon toga su pobegli", preneo je on.

Stefanović je kazao da je nakon dva dana A.M. dobio od I.N. dogovoreni novac.

"Policija je obezbedila potpuno priznanje za direktno izvršenje krivičnog dela. Istraga se nastavlja u pravcu drugih lica koja mogu biti povezana sa izvršenjem ovog krivičnog dela", rekao je ministar.

On je istakao da je policija pokalaza da dobro radi svoj posao, da može da istraži svako krivično delo i dođe do onih koji uznemiravaju naše društvo i čine krivična dela.

"Veoma nam je važno da građani vide da su sigurni, bezbedni i da nađemo i nalogodavce krivičnih dela", naglasio je Stefanović.

Određen pritvor

Kako Kurir saznaje, osumnjičenom M.A. je određen pritvor za izazivanje opšte opasnosti, nakon saslušanja u Drugom tužilaštvu i zatraženo je određivanje pritvora i za N.I. za podstrekivanje na krivično delo, dok se njihova prijateljica sumnjiči za pomaganje. Njoj je određeno zadržavanje i ona će biti saslušana.

(Kurir.rs/J.Spasić/Tanjug/Foto: Printscreen Facebook)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track