VLADIMIR ROGANOVIĆ UBIJEN ZBOG KRVNE OSVETE?! Sve o ratu porodica Vilotijević i Radulović koji traje 30 GODINA! Do sada ubijeno petoro, a sve je počelo LIKVIDACIJOM U NIKŠIĆU!
Foto: Printscreen

RAT KLANOVA

VLADIMIR ROGANOVIĆ UBIJEN ZBOG KRVNE OSVETE?! Sve o ratu porodica Vilotijević i Radulović koji traje 30 GODINA! Do sada ubijeno petoro, a sve je počelo LIKVIDACIJOM U NIKŠIĆU!

Crna Hronika -

Poslednji ubijeni u krvavim obračunima kotorskih kriminalnih grupa napustio je Crnu Goru samo nekoliko dana nakon što je izašao s robije, a razlog njegovog odlaska i dalje nije sasvim jasan

Vladimir Roganović (31), navodni pripadnik ozloglašenog „kavačkog kriminalnog klana“ iz Kotora, koji je u petak likvidiran u Beču, izašao je iz crnogorskog zatvora pre dve nedelje, a u austrijsku prestonicu stigao je samo tri dana pre zločina, navodno jer se plašio za sopstvenu bezbednost.

Roganović možda i kolateralna šteta?

foto: Printscreen Facebook

Ne isključuje se mogućnost da je Roganović zapravo kolateralna šteta u ratu porodica Vilotijević i Radulović, koji traje već trideset godina. Sukob je počeo u Nikšiću, kada su na ulici iz kola Radulovići navodno pucali na Vilotijeviće.

U pucnjavi je ubijen Zoran Vilotijević, zbog čega su trojica Radulovića služila dugogodišnje kazne zatvora. Vatru na ovu ekipu otvorio je upravo Stefanov otac Kićun Vilotijević.

Kićun Vilotijević
Kićun Vilotijevićfoto: Privatna arhiva

Posle 10 godina, Milan Lezo Vilotijević je u sačekuši ubio Slavka Radulovića, a nakon 11 godina ranjen je njegov sin Marko, dok je njegov prijatelj ubijen. Zbog tog dela osuđen je Srđan Radulović, Slavkov sin. Kićun Vilotijević ubijen je 1999. u Novom Sadu i njegova smrt je do dana današnjeg nerazjašnjena.

Ubijen na Paliću 2015. godine... Filip Vilotijević
Ubijen na Paliću 2015. godine... Filip Vilotijević

Njegov sin Filip, Stefanov brat, likvidiran je na Paliću 2015. godine, a ćerka Jelena (27) ove godine je osuđena zbog trgovine narkoticima.

Ranko Radulović, Slavkov rođeni brat, koji je navodno blizak „škaljarskom klanu“, pre šest meseci osumnjičen je da je organizovao kriminalnu grupu koja je trebalo da ubije tužioca Milivoja Katnića, njegovog sina i braću Vilotijević. Lezovi sinovi Marko i Vladimir Vilotijević saslušani su u istrazi.

Istovremeno, proverava se i informacija da li je Roganović otputovao u Austriju kako bi obavio neki posao, kao i da li je planirao da se nakon toga vrati u Crnu Goru.

Izrešetan... Vladimir  Roganović
Izrešetan... Vladimir Roganovićfoto: Printscreen

Oglasila se majka

Podsetimo, Roganović i Stefan Vilotijević (22), inače sin ubijenog pripadnika novosadskog podzemlja Kićuna Vilotijevića i sestrić pevačice Dare Bubamare, izrešetani su ispred restorana „Figlmiler“ u centru Beča dok su sa trećim muškarcem izlazili s ručka. Nepoznati napadač otvorio je na njih vatru, a Roganović i Vilotijević su pogođeni u glavu.

Bori se za život... Stefan Vilotijević
Bori se za život... Stefan Vilotijevićfoto: Printscreen

Iako se u medijima pojavila informacija da je Vilotijević preminuo, oglasila se njegova porodica koja je to demantovala. Njegova majka objavila je juče na Instagramu selfi sa sinom koji leži u bolnici: - Uprkos željama mnogih, a pogotovo novinarčića, moj sin Stefan je živ i zajedno smo - napisala je Stefanova majka.

Selfi iz bolnice... Vilotijević sa majkom
Selfi iz bolnice... Vilotijević sa majkomfoto: Printscreen

Mediji su preneli da je nekoliko osoba privedeno zbog ovog zločina. Zna se da je ubica nakon pucnjave pobegao crnim „mercedesom“ i za njim se i dalje traga.

Zločin na ulicama austrijske prestonice samo je nastavak rata kotorskih klanova zbog nestanka 300 kilograma kokaina u Valensiji 2014. godine. - Roganović je prošle godine uhapšen u Beogradu i osuđen na zatvorsku kaznu zbog falsifikovanja dokumenata. On je u januaru ove godine uz jake mere obezbeđenja prebačen u Crnu Goru, nakon što se sam žalio da mu je u Srbiji ugrožena bezbednost, pa je i platio troškove transporta, odnosno avionsku kartu. Iz zatvora je izašao pre 14 dana, a pre tri se uputio u Beč. Očigledno su ga likvidatori sve vreme pratili i znali njegovo kretanje - prepričava naš dobro obavešteni izvor.

Dosije

Roganovićevo ime pominjalo se i u vezi sa bombaškim napadima na kuće komandira ZIKS, ali i sa dojavama o lažnoj bombi u diskoteci „Bigl“. - Protiv njega je vođena istraga zbog sumnje da je iz Beograda pozivao i prijavljivao da se u diskoteci koja navodno pripada „škaljarskom klanu“ nalazi bomba. On je umešanost u to negirao, a krivicu je pokušao da preuzme njegov prijatelj - naveli su mediji.

foto: Printscreen Facebook

Inače, Vladimir Roganović je prošle godine u Beogradu uhapšen sa još dva mladića iz Crne Gore. Njihovo privođenje navodno je bilo u vezi i sa hapšenjem Nemanje Zurovca i Strahinje Kneževića, koji su samo dva ranije uhapšeni zbog sumnje da pripremaju likvidacije visokih državnih funkcionera u srpskoj prestonici. Kod njih dvojice je tada pronađeno oružje kojim su navodno vežbali gađanje u Rakovici, dok je grupa u kojoj je tad bio Roganović bila osumnjičena za falsifikovanje isprava.

Bogata karijera ROGANOVIĆI BLISKI „KAVČANIMA“

Braća Roganović u Crnoj Gori su označena kao bliski „kavačkom klanu“. Duško Roganović, Vladimirov brat od strica, dignut je u vazduh 2017. i tada je ostao bez obe noge. Vladimirov stric Niko ubijen je tri meseca kasnije ispred kuće u Herceg Novom. Prema pisanju medija, Vladimir ima i brata Šćepana, koji je najmanje poznat. Inače, za Vladimira i Duška se saznalo 2009, nakon ubistva Marka Vesnića, navijača Crvene zvezde u Igalu.

Pevačica ne odgovara na pozive DARA BUBAMARA ZANEMELA

foto: Printscreen/Premijera

Ekipa Kurira pokušala je da stupi u kontakt i sa Stefanovom tetkom Darom Bubamarom, ali ona nije odgovarala na pozive. Njen bivši suprug kratko nam je rekao da je ona u Portorožu. Uprkos medijskim spekulacijama da je Stefan Vilotijević preminuo u Beču, redakciji Kurira se javila devojka koja se predstavila kao njegova rođaka i navela da je mladić živ.

Kurir.rs/Danijela Jovanović Foto: printscreen

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja