KO JE TREĆI ČOVEK KOJI REŠAVA LIKVIDACIJU ROGANOVIĆA: Stajao je iznad upucanog Vladimira! Očevici su čuli kako mu govori ovo!
Foto: Printscreen Facebook

istraga zločina

KO JE TREĆI ČOVEK KOJI REŠAVA LIKVIDACIJU ROGANOVIĆA: Stajao je iznad upucanog Vladimira! Očevici su čuli kako mu govori ovo!

Crna Hronika -

Vladimir Roganović i Stefan Vilotijević bili su u društvu još jedne osobe koja nije povređena, a veruje se da bi upravo ta osoba mogla dati ključni iskaz koji bi rasvetlio ubistvo i pokušaj ubistva saradnika "kavačkog klana"

Vladimir Roganović (31) i Stefan Vilotijević (22), na koje je u petak pucano u Beču, bili su u društvu još jedne osobe koja u napadu nije povređena. Policija drži u tajnosti identitet te osobe koja se nalazi pod posebnim policijskim merama. Austrijski mediji saopštili su juče da je Vilotijeviću, koji se oporavlja u bolnici, određen pritvor zbog ranije međunarodne poternice.

Ubica ima 30 godina

- Tri osobe su sedele za stolom u momentu pucnjave, jedna je ubijena, jedna ranjena, dok je treća prošla bez povreda. Ta osoba je, nakon ubistva, stajala iznad tela nesrećnih mladica i govorila na srpskom jeziku. Veruje se da bi upravo ta osoba mogla dati ključni iskaz koji bi rasvetlio ubistvo i pokušaj ubistva saradnika "kavačkog klana" - kazao je jedan od očevidaca.

Stefana posetila majka
Stefana posetila majkafoto: Printscreen

Stefan Vilotijević zadobio je teške povrede u napadu i nalazi se u jednoj bolnici u Beču.

- On se nalazi van životne opasnosti. Određen mu je pritvor jer je za njim odranije raspisana međunarodna poternica - navode izvori u austrijskim medijima koji su objavili i kako izgleda Roganovićev ubica:

- Ima oko 30 godina, visok je oko 185 centimetara, imao je bradu od nekoliko dana i nosio je tamnu jaknu sa kapuljačom na glavi. Pretpostavlja se da je sa područja bivše Jugoslavije.

foto: Printscreen

Inače, mediji danima izveštavaju o ovom kriminalnom obračunu. "Rat kotorske mafije seže do Beča", pišu novine i navode da se, po svemu sudeći, radi o ratu kotorskih klanova koji besni i u Srbiji.

- Pretpostavlja se da su muškarci prethodno ručali u poznatom restoranu "Figlmiler", hramu bečkih šnicli, kada su ih počinioci sačekali - prenosi italijanski portal na nemačkom jeziku Stol.

jeziv napad u centru Beča
jeziv napad u centru Bečafoto: Printscreen, Profimedia

- Jedan očevidac je rekao da su muškarci išli utroje. Ruski turista koji se zatekao u jednoj prodavnici čuo je hice i video kako prolaznici beže. U pasažu su ostala dvojica ustreljenih, dok je treći čovek pokušao da priča sa njima. Taj ruski svedok razaznao je reči na nekom slovenskom jeziku: "Brate, brate" - prenosi agencija APA.

Hici posle šnicle

"Pucnji u Beču: Obračun mafijaških klanova iz Kotora?", pita se list Salcburger nahrihten. "Rat kotorske mafije seže do Beča", naslovio je tekst tabloidni austrijski portal OE24. "Hici u glavu nakon šnicle", piše nemački tabloid Bild. Potraga za ubicama pokrenuta je u celoj Austriji, korišćeni su i helikopteri, ali za sada bez uspeha. Roganović je, inače, prošle godine uhapšen u Beogradu i osuđen na zatvorsku kaznu zbog falsifikovanja dokumenata. On je u januaru ove godine prebačen u Crnu Goru. Iz zatvora je izašao pre dve nedelje.

Vilotijević imao mnogo sreće

Sestrić Dare Bubamare čudom preživeo

Stefan Vilotijević teško je povređen nakon napada u centru Beča, u kom je ubijen Vladimir Roganović. Pojedini mediji su objavili da je preminuo, ali je njegova majka to demantovala i objavila njihovu fotografiju iz bolnice. Stefan je, inače, blizak rođak pevačice Dare Bubamare.

foto: Printscreen

- Umalo se nisam onesvestila, slošilo mi se od šoka kada sam čula šta se dogodilo Stefanu. Mnogo volim ovu porodicu - izjavila je Dara, koja je Vilotijevićeva tetka.

Ministar Stefanović o Roganovićevom ubistvu Austrijancima smo dali pravi identitet jedne osobe

Ministar policije Nebojša Stefanović izjavio je juče da je austrijska policija pohvalila srpske kolege zato što su brzo reagovale na njihov zahtev za pomoć u rasvetljavanju ubistva Vladimira Roganovića u Beču. - Dostavili smo sva saznanja koja imamo. Dali smo kolegama jedan od mogućih pravaca rasvetljavanja slučaja i dobili smo zahvalnicu austrijske policije na brzoj reakciji - rekao je Stefanović. On je istakao da im je srpska policija dala pravi identitet jedne osobe koja je imala lažne dokumente.

(Kurir.rs/ Danijela Jovanović/ Foto: privatna arhiva, Profimedia, printsrceen)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track