Najnovije vesti

OTIŠAO DA KUPI BATERIJE ZA IGRAČKU, PA IZREŠETAN U JUGU Ćerke još ne znaju ko im je ubio oca i zašto: Nije nam jasno zbog čega se ćuti!
Foto: PrintScreen, Privatna arhiva

čekaju pravdu!

OTIŠAO DA KUPI BATERIJE ZA IGRAČKU, PA IZREŠETAN U JUGU Ćerke još ne znaju ko im je ubio oca i zašto: Nije nam jasno zbog čega se ćuti!

Crna Hronika
12:24h

Branko Glušica (55) iz Novog Sada, dugogodišnji operativac BIA, ubijen je pre devet godina u Ulici Vatroslava Jagića u naselju Telep, u Novom Sadu. Njegove ćerke, ni dan danas ne znaju ko im je ubio oca.

- Ni dan-danas ne znamo ko nam je ubio oca i zašto. Nije nam jasno zbog čega se ćuti. Očigledno je da se ovaj slučaj zataškava, jer ne može niko da me ubedi da u današnje vreme, kada je i tehnologija napredovala, ne može da se sazna ko je ubica mog oca - pričale su medijima ćerke ubijenog operativca.

One, kako kažu, i dalje traže istinu.

- Boli, i to mnogo boli. Nikada se ni sestra ni ja nećemo pomiriti sa tim, niti odustati od traženja istine, sve dok ne saznamo ko nam je ubio oca i zbog čega - kažu Brankove ćerke.

Majka i deda preminuli od tuge

Kako dalje kažu, taj ko je ubio njihovog oca, mirno šeta, a možda i komunicira sa njima.

- Dokle više? Devet godina, bez ikakvog pomeranja. Tapka se u mestu. Nema nijednog pomaka? Inače, mama je tri godine posle tatinog ubistva preminula od tuge, a u februaru ove godine i deda, odnosno tatin tata koji je čekao pravdu za svog sina, nadajući da će dočekati da sazna ko mu je ubio sina, ali ni on nije - kažu očajne ćerke, koje poručuju da neće odustati od pravde.

Izrešetan veče uoči katoličkog Božića

Podsećanja radi, Glušica je izrešetan 24. decembra 2009. godine, na Badnje veče uoči katoličkog Božića, koji je slavila njegova supruga. On je oko 21 sat napustio porodičnu večeru, da bi otišao da kupi baterije za igračku koju je na Badnji dan poklonio unuku.

Njegovo okrvavljeno telo, nagnuto nad volan crvenog "juga", ugledali su prolaznici na oko 500 metara od kuće u kojoj je stanovao.

Napadač je očigledno prišao automobilu i kroz prozor sa strane suvozača ispalio devet metaka u glavu i grudi Branku, posle čega je pobegao.

Na mestu suvozača ostali su igračka, pakovanje baterija i fiskalni račun.

Bio u penziji

Do oktobra 2000. bio je operativac Državne bezbednosti, kada je prešao u UBPOK, a penzionisan je nekoliko godina pre nego što je likvidiran.

- Oduvek je bio čovek koga nema nigde, a ima ga svuda... Posle odlaska u penziju bavio se organizacijom obezbeđenja poljoprivrednog dobra u blizini Pančeva. Pitanje je koliko se povukao iz tih krugova u kojima je radio i koliko se ogradio od ljudi s kojima je, po prirodi posla, morao da sarađuje - rekao je te 2009. sagovornik iz MUP-a.

Kurir.rs

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...