Najnovije vesti

SAZNANJE KOJE MENJA SVE! Nekoliko dana pre nego što je Roganović LIKVIDIRAN u Beču, saradnici škaljarskog klana napustili su Crnu Goru!

rat klanova!?

SAZNANJE KOJE MENJA SVE! Nekoliko dana pre nego što je Roganović LIKVIDIRAN u Beču, saradnici škaljarskog klana napustili su Crnu Goru!

Crna Hronika

Nekoliko osoba koje su, prema informacijama crnogorskih bezbednosnih službi, bliske škaljarskom klanu, napustile su Crnu Goru samo dva dana pre ubistva Novljanina Vladimira Roganovića, koji je u petak likvidiran u centru Beča, a njegov prijatelj Stefan Vilotijević iz Novog Sada teško ranjen, piše Pobjeda.

Tu informaciju crnogorske službe dostavile su kolegama iz Beča, koji intenzivno rade na rasvetljavanju ovog zločina, a u čemu im pomažu i službe iz Crne Gore, Srbije i Bosne i Hercegovine.

Kako saznaje Pobjeda iz izvora bliskih istrazi, nakon zločina koji je izazvao burnu medijsku pažnju, crnogorske službe su, po dogovoru sa austrijskim kolegama, proveravale kretanje određenih osoba za koje sumnjaju da su neprijateljski nastrojene prema Roganoviću i klanu kojem je pripadao kavačanima.

Utvrdili su da su bezbednosno interesantna lica bliska škaljarcima iz Herceg Novog i Kotora u vreme zločina bila u zemljama Evropske unije. Sva znanja o njihovom kretanju dostavili su kolegama iz Beča, koji su kontrolisali više osoba iz Crne Gore koje borave u toj zemlji.

Izvori iz bezbednosnih službi, koji su u svakodnevnoj komunikaciji sa austrijskom policijom, tvrde da već imaju određena saznanja koja ukazuju da se radi o organizovanom ubistvu u kojem je učestvovalo više osoba.

Za sada je slobode lišen srpski državljanin koji je bio sa Roganovićem i Vilotijevićem na ručku, a za kojeg postoje saznanja da je učestvovao u zločinu. Istražitelji sumnjaju da je dogovorio mesto i vreme sastanka i naveo ubice do Roganovića i Vilotijevića. Istragom je utvrđeno i da je koristio lažna dokumenta na ime Danijel Milićević.

Njegov iskaz imao je niz nelogičnosti zbog čega je austrijska policija posumnjala u njegovu verziju događaja i došla do određenih tragova koji navode na sumnju da je bio logistika u zločinu.

Zločin se dogodio u petak oko 13.30 sati u poznatom restoranu Figlmiler u centru Beča. Dvojica ubica su iz vatrenog oružja ispalili više hitaca i Novljanin je odmah podlegao povredama, dok je Novosađanin zadobio teške povrede.

Roganović je tri dana pre zločina napustio Crnu Goru. Tada je crnogorskim bezbednosnim službama rekao da ide u Beč turistički.

Vilotijević je u bolnici, ali je doneto rešenje o njegovom hapšenju zbog međunarodne poternice koja je ranije raspisana za njim i pod policijskom je pratnjom.

Kurir.rs/Pobjeda

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...