SUDIJA IZ VRANJA IDE NA SUD: Htela da ošteti advokata za 500.000 dinara
Foto: Profimedia

zloupotreba

SUDIJA IZ VRANJA IDE NA SUD: Htela da ošteti advokata za 500.000 dinara

Crna Hronika -

Više javno tužilaštvo u Vranju podiglo je optužni predlog protiv sudije Osnovnog suda u tom gradu M.J. zbog sumnje da je postupajući kao sudija u postupku pokušala da nanese štetu advokatu N.Z. u iznosu od 500.000 dinara, izjavila je danas portparol Višeg javnog tužilaštva u Vranju Leposava Jovčić.

Jovčić je za agenciju Beta rekla da je optužni predlog protiv sudije M.J. podignut zbog sumnje da je 19. maja 2017. godine "u krivičnom predmetu na glavnom pretresu svesno izbegla da primeni odredbu zakona kojom je propisano da sud može uredno pozvanog branioca, čiji je neopravdan izostanak doveo do neodržavanja ili odlaganja glavnog pretresa, kazniti kaznom do 150.000 dinara".

Ona tada nije povodom izostanka uredno pozvanog branioca odredila da troškovi koji su time prouzrokovani padaju na teret advokata, niti je o tome obavestila nadležnu advokatsku komoru, već je najpre donela rešenje kojim oštećenog advokata kažnjava u iznosu od 500.000 dinara i obavezala ga na

plaćanje troškova krivičnog postupka za odloženi glavni pretres.

Nakon ukidanja tog rešenja od strane Veća Osnovnog suda u Vranju M.J. je ponovo donela identično rešenje, i na taj način je pokušala da nanese štetu advokatu N.Z. Zaprećena kazna za to krivično delo je od jedne do osam godina zatvora.

(Kurir.rs/Beta/Foto ilustracija: Profimedia)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track