KRISTIJAN GOLUBOVIĆ IZLAZI IZ ZABELE: Sahranjuje majku u Beogradu! MILANKA HAPŠENA SA NJIM PA PROVELA 8 MESECI U PRITVORU
Foto: Printscreen Facebook

SAHRANA

KRISTIJAN GOLUBOVIĆ IZLAZI IZ ZABELE: Sahranjuje majku u Beogradu! MILANKA HAPŠENA SA NJIM PA PROVELA 8 MESECI U PRITVORU

Crna Hronika -

Aleksandar Kristijan Golubović u zatvoru Zabela saznao da mu je prvog dana Nove godine preminula majka Milanka. Odmah je podneo molbu upravi zatvora da prisustvuje ukopu

Aleksandar Kristijan Golubović (50) u subotu će najverovatnije nakratko biti izveden iz zatvora Zabela, u kom služi kaznu, kako bi prisustvovao sahrani majke Milanke, koja je preminula 1. januara.

Poslednji ispraćaj Milanke Golubović biće na groblju Lešće u Beogradu, u porodičnoj grobnici u kojoj je sahranjen i Kristijanov otac. Kristijan je, kako je potvrdio za Kurir njegov advokat Nikola Todorović, zatvorskoj upravi već podneo molbu da prisustvuje sahrani i očekuje se da će odgovor biti potvrdan.

foto: Stefan Jokić

Saznao u zatvoru

- Ukoliko mu bude dozvoljeno, što je uobičajeno u ovakvim situacijama, naročito jer je već odslužio dve trećine kazne, njega će stražari dovesti na groblje, a potom vratiti u zatvor u Požarevcu. Procedura je takva da će stražari uz njega biti sve vreme trajanja sahrane - objašnjava sagovornik Kurira.

Advokat o Milanki Bila je obrazovana žena Nebojša Milosavljević, koji je bio advokat Milanke Golubović tokom sudskog postupka na kraju kog je oslobođena optužbi da je pomagala sinu u trgovini narkoticima, kaže da je Kristijanova majka iza rešetaka mnogo čitala knjige. - Žao mi je, tužna vest za mene. Milanka je bila obrazovana žena, dugo je živela u inostranstvu i mnogo je volela da čita. Mnogo knjiga sam joj odneo dok je boravila u Centralnom zatvoru - kaže Milosavljević za Kurira. On dodaje i da je posle puštanja iz pritvora i oslobađajuće presude odustala od tužbe protiv Srbije za neosnovano hapšenje i pritvaranje i da se sa državom nagodila za daleko manji iznos od onog koji bi dobila posle sudskog spora.

Milanka Golubović preminula je 1. januara u stanu svoje ćerke u Beogradu. Nekoliko dana ranije, kako otkriva naš sagovornik, doputovala je iz Nemačke da s porodicom provede praznike. Goluboviću, koji je na izdržavanju kazne, prvog dana nove godine javljena je tužna vest.

- Bez obzira na sve, jedna je majka! - napisano je istog dana na Fejsbuk profilu Kristijana Golubovića, uz fotografiju na kojoj je on s majkom pored grobnice u kojoj će ona biti sahranjena.

foto: Printscreen

Hapšena sa sinom

Podsetimo, žestoki momak, koji je poznat kao jedan od aktera filma "Vidimo se u čitulji", osuđen je na osam godina zatvora zbog držanja oružja i trgovine drogom. U pritvoru je proveo tri i po godine i iz zatvora bi trebalo da izađe u aprilu 2020.

Uhapšen je 16. januara 2010. ispred Crkve Svetog Marka. Istog dana, u njenom stanu, policija je uhapsila i Milanku Golubović zbog sumnje da je sinu pomagala u trgovini narkoticima. Iz pritvora je puštena osam meseci kasnije, a na kraju suđenja oslobođena je optužbi. Tokom suđenja, tvrdila je da o trgovini drogom ništa nije znala i da bi, da je znala da je Kristijan umešan u takve poslove, sama prijavila sina policiji.

(Kurir.rs/Jelena Spasić/foto Facebook, Stefan Jokić, Printscreen)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track