UHAPŠEN VOZAČ NIŠKOG AUTOBUSA SMRTI: Tvrdi da je pogledao ide li voz, ali evo šta su kamere videle!
Foto: M.S., Printscreen Facebook

saslušan u Osnovnom tužilaštvu, određen mu pritvor do 30 dana

UHAPŠEN VOZAČ NIŠKOG AUTOBUSA SMRTI: Tvrdi da je pogledao ide li voz, ali evo šta su kamere videle!

Crna Hronika -

BEOGRAD/NIŠ - Vozač "Niš ekspresovog" autobusa smrti M. Z. (31) u kojem je nakon sudara sa vozom na prelazu u Donjem Međurovu poginulo sedam, a povređena još 32 putnika, saslušan je u Osnovnom javnom tužilaštvu nakon čega mu je određen pritvor do 30 dana.

Prema nezvaničnim saznanjima lista, vozač se branio da je postupio po pravilima saobraćaja - da je stao ispred pružnog prelaza i pogledao levo i desno kako bi se uverio da li ide voz. Navodno je tek tada krenuo da prelazi pružni prelaz, ali je iznenada naleteo voz.

foto: Facebook

Međutim, prema saznanjima lista, izjavu vozača navodno demantuje snimak sa kamera iz autobusa na kojem se vidi da u trenutku prelaska preko pruge nije pogledao ni levo ni desno, već samo pravo.

Vozač se sumnjiči da je počinio teško delo protiv bezbednosti javnog saobraćaja iz člana 297 stav 4. za koje je zaprećena kazna zatvora od jedne do osam godina zatvora.

Vozač je bio i sam teško povređen u udesu zbog čega je jedno vreme bio i u intenzivnoj nezi Klinike za anesteziju, ali se oporavio i 31. decembra je otpušten iz bolnice pa je odmah u pratnji policije priveden na saslušanje u OJT.

U strahovitom sudaru preminulo je sedam osoba, među kojima i dvoje tinejdžera.

(Kurir.rs/Blic/Foto: Facebook printscreen)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track