Najnovije vesti

CARINICI OJADILI ŠVERCERE ZA BOŽIĆ: Zaplenjeni droga, oružje, satovi, cigarete... (FOTO)
Foto: Uprava Carina Srbije

sprečen šverc

CARINICI OJADILI ŠVERCERE ZA BOŽIĆ: Zaplenjeni droga, oružje, satovi, cigarete... (FOTO)

Crna Hronika

Ovaj božićni vikend obeležile su zaplene satova i merača krvnog pritiska, pištolja kamufliranog ćebetom, puške zamotane u muški donji veš, cigareta, kao i narkotika sakrivenih u jezgru kinder jajeta, ali i u pakovanju vlažnih maramica.

"Kada je uoči ponoći, 7. januara 2019. godine, na ulazu graničnog prelaza Kelebija, na red za kontrolu pristigao "reno" austrijskih registarskih oznaka, 31-godišnji srpski državljanin, vozač automobila, rekao je da nema ništa da prijavi. Međutim, čim su carinici započeli pregled, već ispod suvozačevog, a potom i vozačevog sedišta, otkrili su neprijavljenu robu. Ubrzo je detaljnom kontrolom roba pronađena i u rancu koji se nalazio na zadnjem sedištu. Tom prilikom zaplenjeno je čak četrnaest satova, tri rezervne narukvice za ručne satove, kao i četiri uređaja za merenje krvnog pritiska, čija je tržišna vrednost preko 6.000 evra", saopštila je u Uprava carina Srbije.

1 / 4 Foto: Uprava Carina Srbije

Iz uprave objašnjavaju da su dan ranije na istom graničnom prelazu u kombiju švajcarskih tablica, kod dvojice državljana te zemlje koji su od Prizrena putovali ka Švajcarskoj, pronašli skriveni pištolj marke "luger".

"Tajni tovar, zavijen u muški donji veš, otkriven je u fabričkoj šupljini ispod volana, dok je 50 pratećih metaka pronađeno u torbici sa ličnim stvarima vozača. Krijumčarenog oružja je bilo i na ulazu Batrovaca, kada su carinski službenici 4. januara zaplenili rasklopljenu pušku marke "mauzer". Pušku koju je "prećutao" carinicima državljanin Švajcarske je najpre zamotao u ćebe, pa sakrio u gepeku "BMW" registarskih oznaka te zemlje", dodaje se u saopštenju.

1 / 6 Foto: Uprava Carina Srbije

Na Gradini su 7. januara 2019. godine u dva navrata otkriveni prekršaji u kojima je bilo više aktera.

"Kada je „audi “ nemačkih registarskih oznaka koji se kretao ka Nemačkoj stigao na red za kontrolu, 40-godišnji državljanin Turske koji se nalazio za volanom i 25-godišnji rumunski državljanin na mestu suvozača su na pitanje carinskih službenika da li imaju nešto da prijave, odgovorili su da nemaju ništa osim ličnog prtljaga. Međutim, carinici su tokom pregleda automobila u tapacirungu instrument-table uočili da iza kasete za dokumenta vire paklice cigareta. Prebrojavši ih, ustanovili su da se radi o 70 kutija", piše u saopštenju.

Ova dvojica su podelili odgovornost za prekršaj.

"Istoga dana na istom graničnom prelazu zaplenjena je i manja količina različitih vrsta droga koja je pronađena kod dvoje 30-godišnjaka iz Bugarske. Prekršaj je otkriven u autobusu bugarskih registracija koji je iz Burgasa putovao ka Hamburgu, a sumnjivi putnici odvojeni su za detaljnu kontrolu", piše u saopštenju.

Jedan putnik je u džepu pantalona imao kutijicu od kinder jajeta u kojoj se nalazila kesica sa približno 10 grama belog praha za koji se sumnja da je amfetamin, dok je njegova saputnica u pakovanje vlažnih maramica sakrila tri ručno uvijene cigarete sa marihuanom, naglasili su u Upravi carina.

(Kurir.rs/R.M./Foto: Uprava carina Srbije)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...