Najnovije vesti

ČABI OBEĆALI 10.000 EVRA ZA LIKVIDACIJU NA BANOVOM BRDU! DETALJI SUROVOG UBISTVA: Uhapšen vozač koji ga je odvezao posle zločina?!
Foto: Kurir

prava meta se još ne zna

ČABI OBEĆALI 10.000 EVRA ZA LIKVIDACIJU NA BANOVOM BRDU! DETALJI SUROVOG UBISTVA: Uhapšen vozač koji ga je odvezao posle zločina?!

Crna Hronika

Divnog čoveka je ubio mučki, na prepad i ostavio dvoje dece bez oca. Čabi je obećano 10.000 evra za likvidaciju - 5.000 pre zločina, a ostatak nakon, navodi jedan od članova porodice Nebojše Markovića (37), brutalno ubijenog 5. januara ispred porodične kuće na Banovom brdu. On nije želeo da mu se otkriva identitet iz bezbednosnih razloga.

On dodaje da još ne zna zašto je Marković likvidiran, odnosno da li je on bio meta ubice ili njegov šurak Aleksandar Šarac.

- Aleksandar je, istina, ranije imao problema sa zakonom. Međutim, otkako se oženio i dobio dete, smirio se. Ima privatnu firmu i vodi jedan fudbalski klub. Ipak, i dalje je strastveni navijač Partizana.

Prema nezvaničnim saznanjima, Šarac je svojevremeno u mladosti činio razna krivična dela, pre svega razbojništva, ali "nikada nije bio nasilan prema bilo kome, niti je nekoga povredio".

- Ako je išao da pljačka, nije uzimao ni dinar od običnog sveta. Uzeo je od onih koji su krali ili iz banaka - kaže naš izvor. Teretili su ga za pljačku juvelirnice u Milanu, ali je oslobođen usled nedostatka dokaza.

foto: Printscreen

Šarac je, inače, četiri meseca proveo u pritvoru u CZ, zbog neovlašćenog posedovanja oružja. Taj postupak je još u toku i on je izašao dve nedelje pre Markovićevog ubistva.

- Otkako je izašao iz CZ nije imao nikakvih problema sa zakonom, niti mu je bilo ko pretio. Zato postoji izvesna sumnja da možda on i nije bio meta ubice. Moguće da je neko ipak hteo da ubije baš Markovića iz nekih drugih razloga. Možda je u pitanju osveta ili nešto drugo. On je iza sebe ostavio ženu, Aleksandrovu sestru, sa kojom je nedavno dobio bebu. Nakon što je ubijen, saznali smo da je već imao jedan brak i dete, a o tome nam nikada ništa nije rekao.

foto: Kurir

Policija detaljno istražuje ovaj slučaj i kako saznajemo, nezvanično, već je uhapšen jedan od mogućih saučesnika Čabe Dera. Navodno vozač koji ga je čekao, a potom odvezao "puntom" sa mesta ubistva. Nezvanično, pronađen je i automobil koji je učestvovao u zločinu, a koji je navodno Čaba kupio nekoliko dana pre ubistva Markovića.

- Aleksandra ne vole svi, ali i on ne gaji emociju prema svima. Ima neprijatelja, bio je ranjavan svojevremeno, a i sam je ranjavao. Međutim, ne možemo da verujemo da je neko njegovu, a posebno Nebojšinu glavu ucenio i stavio na nišan - kaže sagovornik "Novosti".

- Na Aleksandra je više puta pokušan atentat. Hteli su da ga ubiju u autu 2011. Iste godine podmetnut je eksploziv u njegovo vozilo koje je eksplodiralo, a prošle godine je bačena bomba koja je, nažalost, izazvala eksploziju ispred kuće njegovog komšije bivšeg košarkaša.

Markovića je, kako se sumnja, iz CZ-99, sa više hitaca, upucao Čaba Der (38) iz Čantavira kod Subotice, za kojim je policija raspisala potragu. Ubica je pogodio Markovića u grudi i u glavu. Sa snimaka iz sigurnosnih kamera porodične kuće, kao i iz susedstva, jasno se vidi napadač, koji je bio obučen u belu jaknu, sa tamnom kapom na glavi i kako u ruci drži pištolj. Izašao je iz belog "punta", prišao Markoviću na metar i upucao ga, "uz smešak" na licu.

Nakon toga, ubica je seo u automobil i nestao u nepoznatom pravcu. Za njim traga policija cele Srbije, a maksimalno se nadgledaju svi granični prelazi. Do sada je saslušano više od desetoro osoba, među kojima su navodno, poznanici žrtve, ali i osumnjičenog Čabe.

Marković, kako saznajemo, nikada nije osuđivan, a nije imao ni jednu prekršajnu prijavu.

Za osumnjičenim za ubistvo na Banovom brdu intenzivno se traga. Proverava se da li je imao saučesnike, odnosno ko je bio za volanom automobila kojim je pobegao ili ko je, do trenutka pucnjave, motrio na kuću i dojavljivao svaku promenu Deru.

Kako smo mogli da se uverimo i u utorak je ispred kuće Aleksandra Šarca na Banovom brdu prisutna bila patrola policije. Kako nam je rečeno, pripadnici MUP motre na kuću ubijenog još od dana kada se dogodio zločin.

(Kurir.rs/Novosti)

Prijavite se na newsletter.

Svakog dana besplatan pregled vesti na vaš e-mail.

* Obavezna polja

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...