Najnovije vesti

ZA NJIM JE RASPISANA CRVENA INTERPOLOVA POTERNICA! Filip Korać je glavni čovek Bojovićevog klana, Lukin najbliži saradnik, a hapšen je SAMO JEDNOM!
Foto: Aleksandar Jovanović Cile

tražen!

ZA NJIM JE RASPISANA CRVENA INTERPOLOVA POTERNICA! Filip Korać je glavni čovek Bojovićevog klana, Lukin najbliži saradnik, a hapšen je SAMO JEDNOM!

Crna Hronika

Srbija je podigla crvenu Interpolovu poternicu za Filipom Koraćem zbog sumnje da je izvršio i učestvovao u organizaciji nekih od najtežih krivičnih dela, rekao je danas Nebojša Stefanović, ministar policije.

 

Fiilip Korać je danas glavni čovek Bojovićevog klana, i označen je kao njegov najbliži prijatelj i saradnik.

 

Iako je uporan u tome da se ne bavi kriminalom, sva operativna saznanja smestila su ga u taj kontekst - kao jednog od glavnih Bojovićevih ljudi za drogu i oružje, i posledica takvog ponašanja je crvena poternica Interpola.

 

Do skoro, iako se njegova organizacija dovodi u vezu sa najtežim krivičnim delima, policija nije uspela da pronađe nijedan dokaz na osnovu kojeg bi Koraća stavila iza rešetaka.

 

Njegov dosije je bio skoro pa prazan, jedino hapšenje je doživeo u Zvorniku, kada je zadržan zbog ispitavanja o ubistvu Čede Đokića. Đokić je ubijen snajperskim hicem dok je pio kafu na svojoj terasi, a Korać je navodno dan kasnije pokušao ilegalno da pređe granicu sa Srbijom. U pritvoru je zadržan 48 sati, nakon čega je pušten bez ikakve krivične prijave.

 

foto: Aleksandar Jovanović Cile

 

Posle Lukinog hapšenja u Valensiji, u februaru 2012, Korać je preuzeo Beograd, Srbiju, a zatim i Crnu Goru. Kako je glavna osoba za poslove Luke Bojovića, kojem je iz osvete ubijen brat Nikola, Korać se sumnjiči da je bio aktivni učesnik mafijaških likvidacija u našoj zemlji iz zbog toga je on trebalo da bude priveden u noćašnjoj velikoj akciji policije. Međutim, uspeo je da pobegne.

 

Korać se u medijima dovodio u vezu sa ubistvom Davorina Baltića, člana "kavačkog klana", početkom prošle godine, ali je on posle brojih sukoba "kavčana" i "škaljaraca" na beogradskim ulicama na izvesno vreme pobegao u Južnu Ameriku.

 

 

 

Kurir.rs/Blic

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...