VIŠI SUD: Novopazarcu povećana kazna zbog pokušaja ubistva policajca na dužnosti
Foto: Profimedia

suđenje

VIŠI SUD: Novopazarcu povećana kazna zbog pokušaja ubistva policajca na dužnosti

Crna Hronika -

NOVI PAZAR - Dženan K. (36) iz Novog Pazara osuđen je danas pred većem Višeg suda u Novom Pazaru na jedinstvenu kaznu od 11 i po godina zatvora zbog toga što je početkom septembra prošle godine pucao iz pištolja na policajca Dragana Čekanovića koji je bio na dužnosti i ranio ga.

Sud je Dženana K. oglasio krivim za krivično delo teško ubistvo u pokušaju i osudio ga na 10 godina zatvora, i još dve godine zbog nedozvoljenog posedovanja i nošenja oružja.

Tokom suđenja odbrana je tvrdila da je do ranjavanja policjaca došlo do nehata i da sada osuđeni nije imao nameru da ga ubije, dok je Više tužilaštvo ostalo pri stavu da je Dženan K. znao da je policajac na dužnosti i da je nesporno da je pokušao da ga liši života.

Ovo je bilo ponovoljeno suđenje jer je Apelacioni sud u Kragujevcu postupajući po žalbama odbrane i Tužilaštva naložio novo suđenje posle prve presude kojom je Novopazarac bio osuđen na 10 godina zatvora.

Policajac Čekanović ranjen je 7. septembra uveče u Novom Pazaru, dok je sa kolegom prolazio ulicom, a Dženan K. je u to vreme sa prijateljima sedeo u bašti jednog lokala u glavnoj novopazarskoj ulcii. U jednom trenutku, dok je policajac bio na nekoliko metara razdaljine, Dženan K. je izvadio pištolj, pucao u njegovom pravcu i pogodio ga u stomak, ispod rebara.

Ranjeni policajac hitno je prebačen u bolnicu, dok je Dženan K. pištolj iz kog je pucao dao jednom prijatelju i zamolio ga da ga negde skloni. Dok je trajao uviđaj Dženan je svo vreme stajao u blizini, a policiji je ispričao da je iz automobila u pokretu pucano na njega i da je policjac slučajno pogođen.

Tek posle dodatnih veštačenja i pregleda snimaka sa obližnjih objekata utvrdjeno je da je na policajaca pucao Dženan K. Posle parafinske rukavice koja je pokazala da je on pucao i drugih dokaza, Novopazarac je priznao da je pucao, ali je rekao da nije imao nameru da ubije policajca. Tokom suđenja Dženan K. je rekao da mu je žao zbog svega što se desilo, da nije imao nameru da ubije Čekanovića i da ga čak i ne poznaje.

(Kurir.rs/Z. Š.)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track