DETALJI ZVERSKOG MUČENJA DEVOJKE IZ ZAJEČARA OČUH: Za ubicu je Goli otok!
Foto: Privatna arhiva

MONSTRUOZNO

DETALJI ZVERSKOG MUČENJA DEVOJKE IZ ZAJEČARA OČUH: Za ubicu je Goli otok!

Crna Hronika -

Čedomir Đurić nam je ubio dete, a u zatvoru gleda televizor, ima sve obroke, u toplom je i povrh svega piše pisma i uznemirava moju unesrećenu porodicu. Pa koja je to kazna, pita se Dragiša Ćirić, očuh pokojne tinejdžerke

Dragiša Ćirić, očuh ubijene Dragane Ćirić (18), koju je u decembru 2014. godine ubio Čedomir Đurić (70) tako što joj je nakon brutalnog prebijanja i mučenja sipao kiselinu u usta, podržava ideju da se ubice dece osude na doživotnu robiju, ali i da je, po njegovom mišljenju, služe na mestu poput nekadašnjeg zloglasnog Golog otoka.

Podsetimo, Kurir je juče objavio pismo koje je iz zatvora u Padinskoj skeli Čedomir Đurić, osuđen na 40 godina, poslao porodici ubijene devojke. Šokirani roditelji zato podržavaju napore države da se uvede doživotna robija za takve monstrume i da im se odredi maksimalna izolacija.

foto: Privatna Arhiva

Uživa u zatvoru

- Kad sam bio u vojsci, išao sam s drugom na Goli otok, njegov otac je tamo radio. Zatvorenici su imali brojeve. Jedan od njih je bio iz Knjaževca, zbog krađe u nekoj radnji tada je dobio osam godina robije. Tamo su zatvorenici radili teške poslove, sitnili kamen... Hrana im je bila očajna i nikakvu komunikaciju nisu imali sa spoljnim svetom. Život kakav su tamo živeli bio je do te mere težak da su u proseku umirali za tri godine. Oni koji su preživeli svojim pričama su opominjali sve da ne čine nikakvo zlo da ne bi završili tamo. Šta mi sad imamo? Ovaj monstrum nam je ubio dete, zatvoren je, gleda televizor, ima sve obroke, masa njih se i ugoji i povrh svega on uredno piše pisma i nanovo uznemirava porodice. Pa koja je to kazna - pita se Ćirić, očuh ubijene devojke. Prisećajući se detalja monstruoznog ubistva, kaže i da je to malo, jer kakav život zaslužuje onaj koji je bio sposoban da bez trunke milosti uradi ono što je Đurić uradio nesrećnoj devojci.

Stravična tortura

- Draganino telo je pronađeno tri dana nakon njenog nestanka. Kada je pronađeno i kada je urađena istraga i obdukcija, saznali smo šta je taj monstrum sve radio našem detetu - priča očuh ubijene Dragane Ćirić. On dodaje da su saznali da je Đurić tog kobnog dana vozio Draganu 50 kilometara. - Kad ju je povezao iz Zaječara, vozio ju je prema Boru, to je oko 20 kilometara, pa je odatle vratio prema Rgotini, pa ponovo starim putem. Sve vreme ju je tokom vožnje tukao i lomio vojničkim ašovom. Polomio joj je levu ruku od batina, jagodičnu kost, usta, razbijena joj je bila slepoočnica, oko joj je skoro ispalo... Tako prebijenu stavio ju je u gepek i vozio do šume. Bila je unakažena i polumrtva kad joj je sipao kiselinu u usta - objašnjava Ćirić i dodaje da je Đurić potom telo stavio u vojnu vreću i ostavio u šumi.

Bol je sve veća

Dan kasnije, kad je shvatio da svi traže Draganu i da postoji mogućnost da je pronađu, vratio se u šumu da ponovo sakrije telo. - Otvorio je vreću i stavio kamenje u nju da lakše potone. Da je nikad jadnu ne pronađemo - priča uplakanim glasom naš sagovornik. - Bila nam je sve, bol za njom je sve veća. Ne prođe dan da ne pomislimo na nju i ko to može da nam nadoknadi? I posle svega, pitam sve, koju kaznu zaslužuje taj čovek, koji pritom nije lud, već promišljen. Znao je on odlično šta radi - kaže očuh.

Pomračeni um

Mučio je u rukavicama

Prema njegovim rečima, monstrum je, što je tokom istrage otkriveno, nesrećnu devojku tukao u rukavicama. - Pronađene su i rukavice, oprao ih je na česmi i zatrpao. Ta česma je na starom putu od Zaječara ka Salašu. Rukavica se, verovatno, otarasio kad je telo stavio u gepek, odnosno kad je krenuo da telo ostavi u šumi - priča Ćirić.

Majka ubijene Dragane

Sipa nam so na ranu

Ljiljana Ćirić, majka ubijene Dragane, kaže da se zgranula kad je od ubice deteta videla pismo. - Draganu još nismo prežalili i nikad nećemo. To pismo je so na ranu koja nikad neće zaceliti. On majci piše kako će je oživeti. Kamo sreće da je ona meni živa, da je monstrum nije ubio. Kaže sanja je. I treba da je sanja, uzeo joj je dušu, da je sreće da ga nikad ne ostavi na miru. Kazna koju on zaslužuje je smrt. Da se ja pitam, ja bih ga ubila, iz srca mi je otkinuo jedino dete. Ubio je moju jedinicu - jeca očajna majka ubijene devojke.

Novi detalji stravične torture

Lomio joj kosti ašovom

* Tukao je i lomio vojničkim ašovom * Polomio joj levu ruku, jagodičnu kost * Razbijena joj slepoočnica, oko joj je skoro ispalo * Stavio je u gepek i vozio do šume * Bila je unakažena i polumrtva kad joj je sipao kiselinu u usta * Stavio je u vreću s kamenjem da potone u vodu

* 40 godina zatvora dobio Đurić * 18 godina imala njegova žrtva * 5 godina prošlo od zločina

Pismo iz zatvora

Pisao gadosti porodici

Čedomir Đurić ne samo što se nije pokajao zbog stravičnog zločina već je napisao u pismu da često sanja pokojnu Draganu, i to s njenim sinom, da su za njenu smrt krivi roditelji, da će je oživeti i snimiti film o njoj kad uskoro izađe iz zatvora... - Dobijate pare, a ja ću dokazati da je nisam ubio... za godinu-dve. A šta ćete kad bude trebalo da mi vratite pare, i to s kamatom, da li vam mozak radi? Ja ću mom detetu podići znamenitost što je nema u Salašu, ja ću oživeti moju Draganu. Snimiću film o njenoj tragičnoj sudbini - napisao je on.

(Kurir.rs/Jelena Rafailović/foto:privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track