TUŽILAŠTVO TRAŽI ZATVOR ZA ŠOTRU: Zahtev da se Šotra proglasi krivim zbog DIVLJANJA HAMEROM PO BEOGRADU!
Foto: Printscreen Kurir Tv

optužni predlog

TUŽILAŠTVO TRAŽI ZATVOR ZA ŠOTRU: Zahtev da se Šotra proglasi krivim zbog DIVLJANJA HAMEROM PO BEOGRADU!

Crna Hronika -

Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu podnelo je danas sudu optužni predlog protiv Aleksandra Šotre (39) zbog sumnje da je 15. decembra vozio džip "hamer" i njime napravio niz incidentata u centru Beograda.

Tužilaštvo je sudu predložilo da Šotru proglasi krivim, osudi na bezuslovnu kaznu zatvora, kao i da mu izrekne meru bezbednosti oduzimanja vozačke dozvole u maksimalnom trajanju (koje je propisano zakonom) - od pet godina.

Optužnim predlogom Šotra se tereti za tri krivična dela: ugrožavanje javnog saobraćaja, izazivanje opšte opasnosti i nasilničko ponašanje, navodi se u saopštenju tužilaštva koje je dostavljeno Tanjugu.

U toku dokaznog postupka u tužilaštvu je ispitano pet oštećenih građana i četiri svedoka, pribavljena je medicinska dokumentacija o povredama koje je sedmoro oštećenih zadobilo kritičnom prilikom, od kojih su dva maloletna lica, a izvršeno je i više veštačenja, navodi se u saopštenju tužilaštva.

Šotri je prošle sedmice ukinut pritvor, nakon saslušanja svih svedoka, i pušten je da se brani sa slobode, ali mu je sud, na predlog Prvog osnovnog tužilaštva oduzeo pasoš i vozačku dozvolu. Takođe mu je izrekao zabranu napustanja boravišta, uz obavezu redovonog javljanja nadležnoj policijskoj stanici.

Kurir.rs/Tanjug/Foto: Kurir

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track