AUSTRIJSKA POLICIJA ZAPLENILA DROGU: Srbin uhvaćen na delu! Narko-diler uhapšen tokom primopredaje narkotika!
Foto: Landespolizeidirektion Salzburg

ulov

AUSTRIJSKA POLICIJA ZAPLENILA DROGU: Srbin uhvaćen na delu! Narko-diler uhapšen tokom primopredaje narkotika!

Crna Hronika -

Državljanin Srbije (49) uhapšen je u stanu u Salcburgu kada je kod njega došao Austrijanac sa spremljenih 27.000 evra za kanabis i kokain

Austrijska policija je u Salcburgu uhapsila četiri osobe, među kojima dvojicu srpskih državljana starosti 47 i 49 godina, jer je prilikom pretresa stana u tom gradu pronašla više od 30 kilograma marihuane, oko dva kilograma kokaina i 29.000 evra, prenose lokalni mediji.

foto: Landespolizeidirektion Salzburg

Kako navode, tokom istrage koju je policija sprovela, prvo je uhapšen Srbin (49), čije su sumnjive aktivnosti uočene u jednoj ulici u okrugu Icling.

Plen u spavaćoj sobi

- Muškarac je viđen kako ulazi u stan, a veruje se da je tom prilikom u njega uneo oko kilogram marihuane. Kasnije je u njegovom vozilu pronađena i manja količina kokaina. Policija je odmah reagovala i Srbinu stavila lisice - naveo je izvor tamošnjih medija.

foto: Landespolizeidirektion Salzburg

Prema njegovim rečima, nakon prvog hapšenja austrijska policija je izvršila pretres tog stana u Salcburgu.

- Nadležni su provalili u stan i u dve spavaće sobe pronašli pet kutija sa više od 30 kilograma kanabisa, oko 130 grama kokaina i 2.000 evra gotovine. Takođe, u jednoj od prostorija pronađen je i ambalažni materijal, pa se pretpostavlja da su osumnjičeni u tom stanu drogu pripremali za dalju prodaju - kaže sagovornik lokalnih medija.

foto: Landespolizeidirektion Salzburg

Priznao krivicu

Kako dodaje njihov izvor, preostala trojica saučesnika - Srbin (47), Austrijanac (27) i Slovenac (25) - uhapšena su na delu, tokom pretresa.

- U stan je prvo ušao srpski državljanin, a nedugo zatim i Austrijanac, koji je kod sebe imao 27.000 evra u gotovini. Samo nekoliko sekundi kasnije pojavio se i Slovenac, koji je u torbi nosio dva kilograma kokaina - navode austrijski mediji i dodaju da je 49-godišnji Srbin na saslušanju priznao krivično delo:

- On je tokom ispitivanja rekao da je sa svojim sunarodnikom iznajmio stan, gde su od novembra 2018. skladištili drogu. Sumnja se da je droga u Austriju stigla preko Slovenije. U toku je istraga kako bi se utvrdilo da li su uhapšeni radili u okviru nekog većeg klana iz Srbije i Crne Gore - preneli su tamošnji mediji.

Ubistvo u centru Beča Roganović likvidiran na ulici

Vladimir Roganović (31), koji je označen kao jedan od pripadnika "kavačkog klana", ubijen je 22. decembra prošle godine u Beču, najverovatnije u nastavku rata dva zaraćena crnogorska klana - "škaljarskog" i "kavačkog". Kako se sumnja, ubice su tog dana prišle Roganoviću i Stefanu Vilotijeviću dok su s trećim muškarcem razgovarali ispred restorana "Figmiler" u austrijskoj prestonici, i obojici im pucali u glavu. Roganović je odmah preminuo, dok je Vilotijević prošao s povredom glave.

(Kurir.rs/Dušan Stamenković/Foto:Landespolizeidirektion Salzburg)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track