Najnovije vesti

PREDSEDNIKU OPŠTINE GROCKE ODREĐENO ZADRŽAVANJE DO 48 SATI: Dragoljub Simonović osumnjičen za paljenje kuće novinara Milana Jovanovića
Foto: Privatna Arhiva, Marina Lopičić

tužilaštvo

PREDSEDNIKU OPŠTINE GROCKE ODREĐENO ZADRŽAVANJE DO 48 SATI: Dragoljub Simonović osumnjičen za paljenje kuće novinara Milana Jovanovića

Crna Hronika

Predsedniku opštine Grocka Dragoljubu Simonoviću, osumnjičenom za podmetanje požara u kući Milana Jovanovića, novinara portala "Žig Info", određeno je zadržavanje do 48 sati zbog sumnje da je izvršio krivično delo "izazivanje opšte opasnosti podstrekavanjem", rekla je portparol tužilaštva Milica Ljubičić.

 

Simonović je uhapšen danas po nalogu Drugog osnovnog tužilaštva.

On će u roku od 48 sati biti priveden na saslušanje u tužilaštvo.

 

Pre više od mesec danas uhapšeno je troje osumnnjičenih za podmetanje požara, od kojih je S. C. B. osumnjičena za pomaganje priznala krivicu i zaključila sporazum o priznanju krivičnog dela s Drugim osnovnim tužilaštvom.

 

Na osnovu sporazuma, osuđena je na šest meseci kućnog zatvora i novčanu kaznu od 50.000 dinara Pored nje tada su uhapšeni M. A. i N. I, i oni su u pritvoru.

 

U kući bivšeg pripadnika MUP-a u Grockoj Milana Jovanovića, koji radi kao novinar portala "Žg Info", u noći između 11. i 12. decembra izbio je požar, a sumnja se da su u garažu ubačeni molotovljevi kokteli.

 

U požaru je pričinjena materijalna šteta, ali niko nije povređen.

 

(Kurir.rs/Tanjug)

 

 

RAZMENA SADRŽAJA

Inicijalizacija u toku...