MAJKA MONSTRUM! SRPKINJA U ŠVAJCARSKOJ POČINILA ZVERSKO ČEDOMORSTVO: Sama se porodila, pa jedno dete udarila u zid a drugo ostavila mrtvo u korpi za prljav veš
Foto: Privatna arhiva

majka monstrum

MAJKA MONSTRUM! SRPKINJA U ŠVAJCARSKOJ POČINILA ZVERSKO ČEDOMORSTVO: Sama se porodila, pa jedno dete udarila u zid a drugo ostavila mrtvo u korpi za prljav veš

Crna Hronika -

U Krivičnom sudu u švajcarskom Lucernu danas je počelo suđenje Srpkinji (23) koja je optužena za ubistvo tek rođenih blizanaca.

Kako piše "Blik" Jelica S. (ime promenenila redakcija lista) imala je 20 godina i bila je u sedmom mesecu trudnoće kada su joj iznenada počeli trudovi. Legla je u kadu, gde je 10. decembra 2015. rodila bebu a onda je napravila gnusni zločin.

"Nisam znala kako se odvija porođaj. Kad je počelo, napunila sam kadu. Danas mi uopšte nije jasno kako sam uspela. Ležala sam u kadi i na internetu gledala kako se to radi", izjavila je ona pred sudom koja je dodala da je pred porođaj osavio dečko, inače Srbin. Ona je rekla pred sudom da je otac tražio da abortira, ali je ona odbila.

Jelica tvrdi da njeni roditelji i sestra nisu znali da se porodila.

"Beba je plakala, i to nije zvučalo ljudski. Uplašila sam se", rekla je pred sudom i opisala detaljno zverstvo koje je počinila.

Nakon što je rodila prvu bebu, uzela je ključ od podruma i tamo odnela novorođenče. Sakrila ga je ispod odeće, a onda je bebu, svom silinom udarila o zid i bacila na pod! Dečak je zadobio nekoliko preloma lobanje i tešku traumatsku povredu mozga, nakon čega je preminuo.

Na pitanje kako se osećala u tom trenutku, odgovorila je kroz suze:

"Ne znam".

Telo bebe umotala je u majicu i sakrila ga u velikom plišanom medvedu sa rajsferšlusom.

"Jednostavno sam ga tamo ostavila. Ne znam šta mi se motalo po glavi", rekla je ona sudiji.

Međutim, 31 sat kasnije rodila je drugo dete na sličan način a beba je izdahnula ubzo nakon rođenja. Mrtvog dečaka uvila je u frotir i ostavila ga u korpi za prljav veš u kuhinji, gde su ga kasnije pronašli.

Doktori koji su svedočili pred sudom rekli su da je druga beba imala šanse da preživi da je "Jelica" posle prvog porođaja otišla u bolnicu. Jeličin zločin mogao je da prođe nekažnjeno da joj nakon drugog porođaja nije pozlilo. Obilno je krvarila i izgubila svest, pa su je roditelji odveli u bolnicu.

Lekari su vrlo brzo shvatili da je bila trudna i da se nedavno porodila. Pozvali su policiju iako je ona poricala sve. Nakon što se oporavila, Jelica je uhapšena. U pritvoru je provela 63 dana. Za to vreme priznala je zločin.

Jelica je optužena je za ubistvo predumišljajem, u jednom, i ubistvo s predumišljajem usled nečinjenja, u drugom slučaju.

(Kurir.rs/Blick.ch/Blic/M.A/Foto: Privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track