KORIDORI SRBIJE DEMANTUJU DA JE BABIĆEV AUTO IMAO ROTACIJU: Naša kola nemaju blinkere, ni rotaciona svetla
Foto: M.S.

sudar kod doljevca

KORIDORI SRBIJE DEMANTUJU DA JE BABIĆEV AUTO IMAO ROTACIJU: Naša kola nemaju blinkere, ni rotaciona svetla

Crna Hronika -

Preduzeće Koridori Srbije demantovalo je danas navode pojedinih medija da je automobil koji je učestvovao u saobraćajnoj nezgodi u kojoj je jedna osoba poginula, a pet povređeno, među kojima i direktor "Koridora" Zoran Babić, imao rotaciona svetla i blinkere.

"Nijedan automobil koji je na raspolaganju "Koridorima Srbije" i koje ovo preduzeće koristi ne poseduje rotaciona svetla i blinkere", ističe se u saopštenju.

Povodom tragičnog događaja koji se desio juče na deonici auto-puta Niš - Leskovac, na izlaznoj naplatnoj rampi Doljevac, kada su se iz za sada nepoznatog razloga sudarila tri vozila, iz "Koridora" poručuju da stoje na raspolaganju istražnim organima i da su dostupni za sve informacije medijima.

"Povodom raznih spekulacija o tome da je automobil, u kojem se u trenutku nezgode nalazio direktor Koridora Srbije, u vlasništvu bugarske firme Trejs, koja je inače jedan od izvođača radova na Koridoru 10, podsećamo javnost da je reč o uobičajenoj praksi u međunarodnim ugovorima u celoj Evropi i svetu", navodi se u saopštenju.

Prema toj ugovornoj obavezi, dodaju, izvođači radova su dužni da obezbede opremu i vozila za potrebe investitora i inženjera (nadzornog organa), a u cilju realizacije projekta.

"Predstavnici investitora i inženjera ovu opremu i vozila koriste tokom cele realizacije projekta, a oni potom postaju vlasništvo investitora tek po završetku svih radova i okončanju ugovora", objašnjavaju u "Koridorima".

Ovo preduzeće uputilo je još jednom saučešće porodici nastradale ženske osobe i apelovali da se jučerašnja teška saobraćajna nezgoda ne zloupotrebljava i ne koristi u političke svrhe.

(Kurir.rs/Tanjug/Foto: M.S.)

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track