MALOLETNIK JEDVA PREŽIVEO KRVNIČKI NAPAD: Učenik prve tehničke škole u Kragujevcu u stabilnom stanju!
Foto: Kurir

VAN ŽIVOTNE OPASNOSTI

MALOLETNIK JEDVA PREŽIVEO KRVNIČKI NAPAD: Učenik prve tehničke škole u Kragujevcu u stabilnom stanju!

Crna Hronika -

Učenik Prve tehničke škole u Kragujevcu R. R. (16), posle jučerašnje tuče nalazi se u stabilnom stanju, svestan je, i nije u životnoj opasnosti. Zadržan je u Kliničkom centru Kraguejvac kako bi se pratilo njegovo stanje, ali prve analize pokazuju da na sreću nema teže povrede. Ovo je za Kurir potvrdio prof dr Predrag Sazdanović, direktor KC „Kragujevac“.

Inače, Protiv učenika Prve tehničke škole koji je prekjuče na drugom času u poslepodnevnoj smeni pesnicom udario R.R. (16) pokrenut je disciplinski postupak i njemu preti isključenje iz škole. Kazna za nasilničko ponašanje može da bude, kažu u nadležnom odeljenju Ministarstva prosvete, od ukora pa do isključenja iz škole.

On je učenik trećeg razreda iste škole, a incindet posle koga je R.R. od siline udara pao na pod i posle intervencije Hitne pomoći završio u Urgentnom centru. Motiv tuče se ne zna. Navodno su obojica razmenili par psovki posle čega je usledio udarac pesnicom.

 Predrag Sazdanović
Predrag Sazdanović foto: Kurir

Ovim povodom sazvan je tim za zaštitu dece od nasilja, zlostavljanja, diskriminacije i zanemarivanja, a vd direktor ove škole Zoran Zorić, „roditelji su odmah obavešteni o incidentu“.

- Nakon kraće verbalne rasprave je učenik trećeg razreda udario pesnicom učenika drugog razreda, i ovaj je tada izgubio svest i udario glavom o pod. Tada je reagovao nastavnik fizičkog vaspitanja, i ukazao mu prvu pomoć. To se vidi i na snimku sa video nadzora koji je predat policiji. Uzeta je izjava od učenika koji je izazvao incident, u priustvu njegovih roditelja, učenika koji su svedoci iz oba odeljenja. O svemu je obavešten i ministar prosvete, kao i policijska uprava u Kragujevcu - kaže Zorić.

Povređeni učenik će ostati u Kliničkom centru do ponedeljka, kako bi se za svaki slučaj ponovile sve dijagnostičke procedure i sa sigurnošću utvrdilo da nema teže povrede.

Nakon konačnog utvrđivanja težine povreda, Viši javni tužilac će doneti odluku o pokretanju krivičnog postupka protiv nasilnog učenika.

(Kurir.rs / D. Ilić)

FRKA OKO DIREKTORA

Ova škola poznata je je široj javnosti po i skorašnjem hapšenju direktora Zorana Andrića (42) pa potonjem predlogu Školskod odbora da u sred procesa bude ponovo imenovan. Na potezu ministrar prosvete Slobodan Šarčević koji treba da potvrdi ili odbije imenovanje Andrića. Inače, kao grom iz vedrog neba 3. oktobra prošle godine odjeknula je vest da je uhapšen pomenuti direktor Tehničke škole. Andrić je svojevremeno odlikovan od strane tadašnjeg predsednika Srbije Tomislava Nikolića, a slovi i za „čoveka Radomira Nikolića“.

foto: Predsedništvo Srbije

Policija se oglasila saopštenjem u kome se kaže „da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova, Odeljenja za borbu protiv korupcije, po nalogu Posebnog odeljenja za suzbijanje korupcije Višeg javnog tužilaštva u Kraljevu, uhapsili su N. A. (42) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivična dela primanje mita i trgovina uticajem i B. M. (43), osumnjičenog za davanje mita.

- Postoje osnovi sumnje da je N. A., odgovorno lice Prve tehničke škole u Kragujevcu, preko posrednika B. M. tražio 400 evra kako bi uticao na jednog nastavnika da učeniku pomenute škole prilikom polaganja popravnog ispita da prelaznu ocenu, iako učenik nije imao potrebno znanje.N. A. je, kako se sumnja, takođe, preko istog posrednika tražio prvo 300, a potom smanjio na 200 evra, kako bi pozitivno odlučio po molbi jedne majke za premeštaj njene ćerke na drugi smer u okviru Prve tehničke škole u Kragujevcu- saopštio je MUP. Sudski process je u toku.

D.Ilić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track