TUGA U KRAGUJEVCU! SAHRANJEN OTAC TROJE MALIŠANA KOJI JE POGINUO U BEČU: Pao na radnom mestu, pa ostao na mestu mrtav
Foto: Privatna Arhiva

STRAŠNO

TUGA U KRAGUJEVCU! SAHRANJEN OTAC TROJE MALIŠANA KOJI JE POGINUO U BEČU: Pao na radnom mestu, pa ostao na mestu mrtav

Crna Hronika -

U kragujevačkom naselju Male Pčelice sahranjen je Vladan Despotović (33) koji je pre desetak dana izgubio život na radom mestu u Austriji. Vladan je poginuo posle pada sa metar i po visine. Vladan je radio u jednom stanu u austrijskoj prestonici. Od siline udarca preminuo je na mestu. Sahrani je prisistvovalo nekoliko stotina meštana, rodbina i Draganovi najbliži a ovakva tragedije se ne pamti u ovom naselju.

Dalibor Despotović, brat nastradalog Vladana, rekao je za Kurir da se tragedija kobnog dana u austrijskoj prestonici dogodila oko 16 časova.

Stradali Vladan Despotović
Stradali Vladan Despotovićfoto: Privatna Arhiva

"Mala skela bila je postavljena u stanu na oko metar i po visine. Vladan je sa kolegama radio rigips na plafonu i u jednom trenutku je nezgodno pao i udario glavom u pod. Moj brat je od siline udarca na mestu ostao mrtav", rekao je kroz suze potreseni Dalibor.

Prema njegovim rečima, za Vladanovu smrt prva je saznala njegova tašta, koja je tužnu i bolnu vest prenela Micanu Despotoviću, stricu i kumu nastradalog Kragujevčanina.

"Tašta je živela i radila u Austriji, a za tragediju je saznala tri sata nakon što se dogodila, oko 19 časova. Jadna žena nije imala srca i snage da nas pozove i saopšti nam užasnu vest, pa je kontaktirala s policijom u Kragujevcu i tražila Vladanovog strica i kuma Micana, koji je tamo zaposlen. Skrhan od bola, Mican je otišao svojoj kući, pokupio porodicu i došao kod nas. Tada su nam preneli šta se Vladanu dogodilo, izjavili nam saučešće, a potom smo svi briznuli u plač", priča Dalibor.

foto: Privatna Arhiva

Kako kaže, njegov brat je u Austriju išao kako bi zaradio novac da prehrani porodicu i troje maloletne dece.

"S vremena na vreme je putovao i radio. Izdržavao je bolesne i nezaposlene roditelje, ali i suprugu Danku i njihovo troje dece. Mališani imaju četiri, osam i deset godina. Ovo je strašna tragedija... Zla sudbina i ništa više. Ostalo nam je samo da tugujemo za Vladanom, koji nas je zauvek napustio", jedva je izustio brat tragično nastradalog Despotovića.

foto: Privatna Arhiva

On dodaje da je najteži momenat usledio kada je deci saopštio da su ostala bez oca.

"Školski psiholog je predložio da deci kažemo istinu, što sam i uradio. Uhvatio sam ih za ruke, zagrlio i rekao im da je njihov tata otišao na nebo. Njihovu reakciju teško je objasniti rečima", grcao je u suzama Dalibor Despotović.

Komšije: Bio je sjajan momak

Komšije porodice Despotović za poginulog Vladana imaju samo reči hvale. "Bio je sjajan momak i svakome je hteo da pomogne. Ne pamtimo da se s bilo kim posvađao. Igrao je fudbal u lokalnom klubu Seljak iz Malih Pčelica", priča meštanin ovog naselja.

(Kurir.rs/D.Stamenković - D.Ilić/Foto: Kurir/Privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja