NERASVETLJEN ZLOČIN: Milica Barašin bi danas imala 25 godina!
Foto: Privatna Arhiva

Svetlana Simendić na ćerkinom grobu

NERASVETLJEN ZLOČIN: Milica Barašin bi danas imala 25 godina!

Crna Hronika -

Ni posle osam i po godina slučaj zverskog ubistva 17-godišnjakinje iz Subotice nije rasvetljen, niti ima bilo kakvih pomaka u istrazi

Svetlana Simendić, majka Milice Barašin (17) iz Subotice, devojke čije brutalno i zversko ubistvo nije rasvetljeno ni posle osam i po godina, posetila je juče grob svoje ćerke, koja bi na taj dan slavila svoj 25. rođendan.

Čitava Subotica i danas žali za devojčicom koja je tog kobnog dana, 7. oktobra 2010. godine, ubijena nadomak praga svoje kuće u Subotici, kod somborske pruge. Miličin ubica još uvek nije pronađen, niti ima bilo kakvih pomaka u istrazi.

majka na grobu
majka na grobufoto: Privatna Arhiva

- Moja bol je ista kao i prvog dana. Bila bih mirnija kada bih znala ko je mom detetu naneo toliki bol i nepravdu. Miličina baka i ja danas, na njen 25. rođendan, nosimo cveće na grob. Isto smo radile i svih ovih prethodnih godina. Bile smo srećne s našom Milicom - rekla je za Kurir neutešna majka.

Ona kaže da često obiđe zgradu subotičke policije kako bi se raspitala da li ima bilo kakvih pomaka u otkrivanju monstruoznog ubice, kao i motiva ovog zločina zbog kog je Srbija zanemela.

ubijena tinejdžerka
ubijena tinejdžerkafoto: Privatna Arhiva

- U samoj istrazi na početku nešto nije urađeno kako treba, a posle toliko godina je veoma teško pronaći ubicu. Poslednji put mi je rečeno da je ponovljen proces provere, da su ponovo ispitane neke osobe, a desetine njih je dalo iskaze - kaže Simendićeva, dodajući da je zapravo najveći problem to što nije otkriven motiv ubistva devojčice.

Neutešna Miličina majka nedavno je izgubila i oca, kog je ubila tuga za izgubljenom unukom.

(Kurir.rs/N. H./ Foto: Privatna arhiva)

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track